Πρωτοβουλίες ξενοδόχων με τράπεζες για φθηνότερες τιμές το 2007

Πρωτοβουλίες ξενοδόχων με τράπεζες για φθηνότερες τιμές το 2007

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιοποίηση των τραπεζικών προϊόντων επιδιώκει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για τη μείωση έως και 30% του κόστους των προμηθειών των ελληνικών ξενοδοχείων, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, χθες, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, επισημαίνοντας ότι το πρώτο βήμα θα είναι η έκδοση ειδικής τραπεζικής κάρτας-μέλους, αποκλειστικά, για ξενοδόχους μέλη της Ομοσπονδίας.

Ενδιαφέρον τραπεζών

Ηδη, έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από Τραπεζικούς Ομίλους για την έκδοση καρτών σε περισσότερους από 8.000 ξενοδόχους της χώρας και σύντομα αναμένονται οι αναλυτικές προσφορές τους. Επίσης, προχωράει η αναβάθμιση της παρουσίας της Ομοσπονδίας στο Διαδίκτυο με σχεδιασμό, δημιουργία και λειτουργία σύγχρονου portal.

O κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι η Ομοσπονδία αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου στη σεζόν του 2007 οι ξενοδόχοι να διαμορφώσουν φθηνές τιμές εντός των μονάδων σε μια σειρά προϊόντων που καταναλώνουν συχνά οι Ελληνες.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε σε εννέα θέματα που συζήτησε πρόσφατα το προεδρείο της Ομοσπονδίας με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και αποτελεί προτεραιότητα η επίλυσή τους.

Τα θέματα αυτά αφορούν τη στρατηγική αερομεταφορών, τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών, τη συνεργασία με τους OTA, την επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τις κολυμβητικές δεξαμενές, τη διαδικασία χορήγησης βίζας, την προβολή-διαφήμιση του τουρισμού, την καθιέρωση τουριστικής ταυτότητας των προορισμών, την άρση της γραφειοκρατίας και την τακτοποίηση πολεοδομικών εκκρεμοτήτων.

Αεροπορικές εταιρείες

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ανταγωνιστικότερων πακέτων διακοπών. Εξάλλου, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι βάσει ψηφίσματος οι πρόεδροι 40 Ξενοδοχειακών Ενώσεων της χώρας εξουσιοδότησαν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να ζητήσει την τοποθέτηση των υποψήφιων μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου εν όψει των επικείμενων εκλογών στη θεσμοθέτηση συνδικαλιστικής εισφοράς ύψους 10% επί των ποσών που εισπράττει το Επιμελητήριο. Αυτή θα αποδίδεται κατά 50% υπέρ των Ενώσεων και κατά 50% υπέρ ΠΟΞ.

Θετική η τουριστική κίνηση

Θετικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης συνολικά τη φετινή περίοδο, αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά γεωγραφική ζώνη όσον αφορά τα ποσοστά της ανόδου.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Ανδρεάδης, κερδισμένες περιοχές είναι τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. Η περιοχή του Ιονίου παρουσιάζει χαμηλότερους ρυθμούς αύξησης λόγω της εξάρτησής της από την αγγλική αγορά, ενώ η Βόρεια Ελλάδα κινείται, επίσης, θετικά επηρεαζόμενη και από την αύξηση των κρατήσεων από τις ανατολικές χώρες και τα Βαλκάνια.

Σχολιάζοντας τη μείωση της κίνησης που παρουσιάζει η Τουρκία τη χαρακτήρισε ως φυσική εξέλιξη έπειτα από τη σειρά θεαματικών αυξήσεων των τελευταίων ετών.

Αναφερόμενος, στα πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν ένταση στο Αιγαίο εκτίμησε ότι δεν θα επηρεάσουν την τουριστική κίνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή