O ΔΗΚΤΗΣ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγκωνισμός στελεχών για θυγατρική της ΔΕΗ

Συνωστισμός στη ΔΕΗ από ενδιαφερόμενους για τη θέση διευθύνοντος συμβούλου στη θυγατρική εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πηγές. Οπως πληροφορούμαστε, έχουν κατατεθεί πάνω από 200 αιτήσεις στην αρμόδια υπηρεσία που προκήρυξε τη θέση από ισάριθμα στελέχη κυρίως του ιδιωτικού τομέα που ευελπιστούν να προκριθούν και να αναλάβουν καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην πολλά υποσχόμενη θυγατρική της ΔΕΗ. H εταιρεία δραστηριοποιείται σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές, στην οποία η ΔΕΗ αναμένεται να κάνει δυναμική επέκταση με επενδύσεις περίπου ενός δισ. ευρώ. Το επενδυτικό σχέδιο θα κατατεθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αμέσως μετά την επιλογή και τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Το ενδιαφέρον ιδιαίτερα πληθωρικό, το αποτέλεσμα θα κριθεί και από τα κριτήρια που θα επικρατήσουν στην αξιολόγηση.

Ξένοι θεσμικοί στην Κύπρου

Το 20% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου ελέγχεται πλέον από ξένους θεσμικούς επενδυτές έναντι μόλις 3% στις αρχές του 2005. Αυτό σημείωσαν στελέχη της τράπεζας στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία. Σε ό,τι αφορά την πορεία της τράπεζας ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Συγκροτήματος, κ. Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε ότι «με βάσει τα μέχρι σήμερα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος, τις ενδείξεις για την περαιτέρω εξέλιξή τους και τις τρέχουσες συνθήκες στις αγορές όπου δραστηριοποιείται το Συγκρότημα, τα καθαρά κέρδη του Συγκροτήματος μετά τη φορολογία για ολόκληρο το έτος 2006 αναμένεται να υπερβούν τον στόχο των 120 εκατ. κυπριακών λιρών που είχε τεθεί για ολόκληρο το έτος».

Επιτάχυνση διαδικασιών

Υστερα και από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της εξαγοράς της Εγνατίας από τον όμιλο της Marfin, εξελίσσεται πλέον με γρήγορους ρυθμούς η προσπάθεια τόσο της τυπικής όσο και της λειτουργικής ένταξης της τράπεζας στον χρηματοοικονομικό όμιλο. Στόχος της Marfin είναι σε έναν χρόνο από σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση, ενώ ως πιθανή ημερομηνία ισολογισμού μετατροπής θεωρείται η 31/12/2006. Παράλληλα, εξετάζεται αν η Εγνατία συγχωνευθεί με μία από τις άλλες δύο τράπεζες του ομίλου, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Περί εκτίναξης…

Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 4.173% και καθαρών κερδών κατά 2.876% αναφέρει στην ανακοίνωσή της για το τρίμηνο η εταιρεία Unibrain η οποία εισήχθη πρώτη στη ΝΕΧΑ ως υποψήφια για την κατάκτηση της διεθνούς αγοράς πληροφορικής. Η πορεία της Unibrain δεν δικαίωσε τις προσδοκίες με αποτέλεσμα να «σέρνεται» επί χρόνια με αμελητέο κύκλο εργασιών και ακόμα λιγότερα κέρδη. Για παράδειγμα, τα κέρδη προ φόρων του περυσινού τριμήνου τα οποία «εκτινάχθηκαν» φέτος ήταν μόλις 9.343 ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα καθώς στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου δεν ξεπέρασε το 1,6 εκατ. ευρώ. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά οι ρυθμοί με τους οποίους αναπτύσσεται η τεχνολογία είναι ραγδαίοι, όπως ξέρει από πρώτο χέρι η διοίκηση της Unibrain. Στα θετικά της τελευταίας χρονιάς ήταν, πάντως, το «νοικοκύρεμα» της εταιρείας. Επειδή, όμως, οι επενδυτές έχουν πικρή πείρα από τις εισαγωγές στη ΝΕΧΑ, ας αποφεύγονται οι αναφορές σε ποσοστά αύξησης… Τουλάχιστον μέχρι τα έσοδα και τα κέρδη να συνδεθούν με τις προσδοκίες που υπήρχαν κατά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή