Εντονη αντίδραση ΣΜΕΧΑ στην αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής από ΕΧΑΕ

Εντονη αντίδραση ΣΜΕΧΑ στην αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής από ΕΧΑΕ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιφνιδιασμό και προχειρότητα καταλογίζει ο ΣΜΕΧΑ στη διοίκηση της ΕΧΑΕ σχετικά με την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής. Σήμερα στις 11.00 το πρωί συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ για τις τελικές αποφάσεις, ενώ χθες συνεδρίασε εκτάκτως το συνδικαλιστικό όργανο των 65 χρηματιστηριακών, εκδίδοντας στη συνέχεια ανακοίνωση, στην οποία τονίζονται τα εξής: «Σήμερα Παρασκευή και σε αιφνιδιαστική έκτακτη συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ επιχειρεί να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική του Χρηματιστηρίου Αθηνών χωρίς καμία διαβούλευση με τον ΣΜΕΧΑ, δηλαδή με τα ίδια του τα μέλη. Ενέργεια, που έρχεται σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο περί διαβούλευσης και σε βάρος των 1.200.000 επενδυτών-πελατών μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας θα υιοθετηθούν νέες χρεώσεις στις ΑΧΕΠΕΥ και στους επενδυτές. Επίσης, είναι σε αντίθεση και με την κυβερνητική πολιτική, που προσανατολίζεται σε μείωση της σχετικής φορολογίας με σκοπό να καταστήσει το ελληνικό Χρηματιστήριο ελκυστικότερο». Σύμφωνα με τον ΣΜΕΧΑ, η εισαγωγή νέων χρεώσεων για τα μέλη του Χ.Α. και τους επενδυτές υπό το πρόσχημα των δήθεν μειώσεων του κόστους συναλλαγών, που σχεδιάζεται από τη Διοίκηση της ΕΧΑΕ, έχει ως στόχο τη διεύρυνση των σταθερών εσόδων της ΕΧΑΕ (μιας εταιρείας με μονοπωλιακή θέση στην αγορά) σε βάρος των πολυάριθμων χαρτοφυλακίων των ιδιωτών επενδυτών και των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις τελευταίες πρέπει να επισημανθεί ότι διαχρονικά έχουν μειώσει, λόγω του εντονότατου ανταγωνισμού, σε οριακά επίπεδα τις χρεώσεις τους προς τους επενδυτές, γεγονός που οδήγησε αφενός στη συρρίκνωση του κλάδου τα τελευταία χρόνια, αφετέρου στην εξαιρετικά χαμηλή απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των εναπομενουσών χρηματιστηριακών εταιρειών, σε αντίθεση με την αυξανόμενη κερδοφορία της ΕΧΑΕ και την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή