Πρωταθλητές και ηττημένοι στο εννεάμηνο της Σοφοκλέους

Πρωταθλητές και ηττημένοι στο εννεάμηνο της Σοφοκλέους

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από ρεκόρ και ακραίες μεταβολές χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου που δημοσιοποίησαν οι εισηγμένες. Η κερδοφορία τους διαμορφώθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ σημαντικές ήταν οι μεταβολές σε υποχρεώσεις, ίδια κεφάλαια και λειτουργικά έσοδα. Στις περισσότερες από αυτές, βέβαια, υπάρχει λογική εξήγηση.

Εξετάζοντας τα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων για το εννεάμηνο, τα οποία συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν εταιρείες οι οποίες πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, μειώνοντας τις υποχρεώσεις τους και αυξάνοντας κέρδη, εξασφαλίζοντας έτσι μια υγιή εικόνα η οποία μπορεί να «εξαργυρωθεί» και στο ταμπλό του Χ.Α. Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ίδια εικόνα θα συνεχιστεί και στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Από τις εταιρείες οι οποίες δείχνουν να έχει βελτιωθεί η εικόνα τους είναι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η οποία αποτελεί μια ξεχωριστεί περίπτωση, καθώς η ενίσχυση που εμφανίζει στα οικονομικά της μεγέθη δεν είναι λειτουργική. Τα έσοδα της εταιρείας αλλά και τα κέρδη της αυξήθηκαν από τη ρύθμιση χρεών που έκανε με τις τράπεζες αλλά και τον συμβιβασμό με την κατασκευάστρια εταιρεία των μηχανών των ταχύπλοων πλοίων Αίολος. Είναι λογικό τα μεγέθη αυτά να μην επαναληφθούν το 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή