Συνάντηση με τον Σπ. Καπράλο ζητούν οι χρηματιστές

Συνάντηση με τον Σπ. Καπράλο ζητούν οι χρηματιστές

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση συνάντηση, πριν από το τέλος της εβδομάδας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ και πρόεδρο του Χ.Α. Σπύρο Καπράλο ζητούν οι χρηματιστές, μετά τη χθεσινή δίωρη έκτακτη συνέλευση των μελών του ΣΜΕΧΑ. Οι χρηματιστές εξουσιοδότησαν ομοφώνως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να κανονισθεί συνάντηση με τον κ. Καπράλο, όπου θα παραστούν και τα 68 μέλη, προκειμένου να εκφρασθούν οι απόψεις της χρηματιστηριακής κοινότητας για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΧΑΕ.

Το κλίμα είναι βαρύ στις χρηματιστηριακές εταιρείες καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν τους ιδιώτες επενδυτές, ενώ υπάρχει επιβάρυνση για τις ΑΧΕ στο όλο λειτουργικό τους κόστος από νέες τιμολογήσεις που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα. Επίσης, οι χρηματιστές θεωρούν ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι επαφές με την ΕΧΑΕ, αφού δεν υπήρξε τελικό κείμενο συμφωνίας, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις της ΕΧΑΕ να είναι αιφνιδιαστικές.

Οι 68 χρηματιστηριακές εταιρείες ζητούν άμεση συνάντηση με τον κ. Καπράλο πριν εκπνεύσει η εβδομάδα, για να τοποθετηθούν επί της τιμολογιακής πολιτικής και να εκφράσουν και τις αντιρρήσεις τους. Το ζήτημα βέβαια που τίθεται είναι εάν υπάρχουν τα χρονικά όρια για να αλλάξουν οι αποφάσεις της ΕΧΑΕ και εάν πράγματι οι χρηματιστηριακές εταιρείες πλήττονται σημαντικά από τα μέτρα.

Σύμφωνα με την ΕΧΑΕ, οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καταλήγουν σε μείωση για τους επενδυτές κατά 33% στις προμήθειες επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και συνεπάγονται όφελος για τους επενδυτές 14,4 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση.

Για τη χρήση συστημάτων και υποδομών του ομίλου, επιβάλλονται οι εξής χρεώσεις:

– Η προμήθεια επί των συναλλαγών μειώνεται από 0,020%, που ισχύει μέχρι σήμερα, σε 0,015%.

– Καταργείται η επιπλέον προμήθεια του 0,005% επί των συναλλαγών ODL που ισχύει.

– Η προμήθεια συναλλαγών σε όλα τα πακέτα θα μειωθεί κατά 50% (από 0,020% σε 0,010%).

– Καταργείται η χρέωση για τις πρώτες 300 εντολές που εισάγονται καθημερινώς στο σύστημα συναλλαγών (ΟΑΣΗΣ) από κάθε μέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή