Ο Γερολυμάτος στις ΗΠΑ με «όχημα» το σκεύασμα Sinomarin και μεγάλη καμπάνια

Ο Γερολυμάτος στις ΗΠΑ με «όχημα» το σκεύασμα Sinomarin και μεγάλη καμπάνια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά των ΗΠΑ, με «όχημα» το σκεύασμα Sinomarin, επεκτείνεται ο Ομιλος Γερολυμάτου που δραστηριοποιείται στον κλάδο φαρμάκων-καλλυντικών. Το εν λόγω προϊόν πωλείται ήδη από την Brooks-Eckerd που ανήκει σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στις ΗΠΑ, τη Rite Aid, με συνολικά 5.100 σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα και όπως εκτιμά η διοίκηση του ομίλου, η παρουσία του αναμένεται να είναι ισχυρή στη Νέα Υόρκη και τις βορειοανατολικές πολιτείες όπου εξασφαλίστηκε πρόσθετη συνεργασία με τη μεγαλύτερη τοπική αλυσίδα φαρμακείων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και διαφημιστική καμπάνια. Επίσης σχεδιάζεται η διάθεση του προϊόντος από δύο ακόμη μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων, τη CVS και τη Walgreens. Για τη διάθεση του Sinomarin στην αμερικανική αγορά, όπου κυκλοφορεί με την εμπορική επωνυμία -Breath again with Sinomarin- ο όμιλος εξασφάλισε NDC clearance από τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA).

To Sinomarin είναι αποσυμφορητικό του ρινικού βλεννογόνου και αναπτύχθηκε από την Belolab, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Γερολυμάτου στη Γαλλία. Παράγεται στην Ελλάδα από την Π. N. Γερολυμάτος σε γραμμή παραγωγής που αναπτύχθηκε ειδικά για το προϊόν αυτό και αποτελεί μια επένδυση της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα εξάγεται μεταξύ άλλων σε Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τουρκία, Ισραήλ, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Χονγκ Κονγκ. Την περίοδο αυτή λανσάρεται στο Μεξικό, την Ελβετία και την Ουγγαρία, ενώ εντός του επομένου εξαμήνου επίκειται η είσοδός του στην Ινδία και τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν κυκλοφόρησε στη γαλλική αγορά, κατάφερε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να αποσπάσει μερίδιο της τάξης του 18% με πωλήσεις να ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ.

«Η είσοδος του Sinomarin στην αγορά της Αμερικής εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον όμιλο. Το πρώτο φαρμακευτικό προϊόν που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά από ελληνική εταιρεία βρίσκεται στα ράφια χιλιάδων φαρμακείων των ΗΠΑ», δηλώνει ο πρόεδρος του ομίλου κ. Π. Γερολυμάτος, συμπληρώνοντας ότι «ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση με περισσότερα προϊόντα στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου». Σημειώνεται ότι η Γερολυμάτος διαθέτει ετησίως για έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων περί το 1 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος, ο τζίρος του οποίου ανέρχεται σε 153 εκατ. ευρώ, στο εξωτερικό δραστηριοποιείται με πέντε εταιρείες (θυγατρικές ή joint venture). Πρόκειται για τις: Belolab (Γαλλία), Foltene (Ιταλία), Genesis Ilac (Τουρκία), Gerolymatos Inc (ΗΠΑ) και Prestige DOO (Σλοβενία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή