Τελειώνουν τα εύκολα κέρδη για τις τράπεζες;

Τελειώνουν τα εύκολα κέρδη για τις τράπεζες;

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιτελείς των τραπεζών σημειώνουν ότι τα περιθώρια ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς δεν έχουν εξαντληθεί, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι από εδώ και πέρα οι συνθήκες θα γίνονται ολοένα πιο δύσκολες και απαιτητικές.

Με άλλα λόγια, αναγνωρίζουν ότι η περίοδος της ανέμελης ανάπτυξης και κερδοφορίας κάπου εδώ τελειώνει. Μετά την απελευθέρωση της τραπεζικής λιανικής, η οποία συνέπεσε με μια συγκυρία υψηλής οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα και χαμηλών επιτοκίων διεθνώς, οι τράπεζες δεν χρειάζονταν να κάνουν και πολλά: απλά άνοιξαν τις κάνουλες του δανεισμού και τα νοικοκυριά έκαναν ουρές για να εξασφαλίσουν χρήματα. Τα δάνεια αυξάνονταν κατακόρυφα από χρονιά σε χρονιά και μαζί τους τα κέρδη των τραπεζών κινούνταν από ρεκόρ σε ρεκόρ.

Ωστόσο, η εύφορη αυτή εποχή πλησιάζει στο τέλος της. Από εδώ και πέρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, τουλάχιστον για τους περισσότερους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή