Επιστροφή της Info-Quest στη λιανική της πληροφορικής

Επιστροφή της Info-Quest στη λιανική της πληροφορικής

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από έξι χρόνια η Info-Quest επιστρέφει στη λιανική πώληση προϊόντων πληροφορικής προκειμένου να αντιμετωπίσει τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην αγορά χονδρικής διανομής. Κύριο όχημα της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής θα είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο στη χώρα μας βρίσκεται στα σπάργανα, μολονότι καταγράφονται σοβαρές πρωτοβουλίες (π. χ. e-shop.gr). Παράλληλα με το ηλεκτρονικό κατάστημα θα λειτουργεί εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών της Info-Quest ανά την Ελλάδα, κυρίως για να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης σε χρήστες υπολογιστών ή περιφερειακών. Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, η Info-Quest είχε αναπτύξει, μέσω της Unifon, δίκτυο 65 καταστημάτων που επικεντρώνονταν στα προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Στη συνέχεια, η Unifon συγχωνεύθηκε με τη Vodafone και η εισηγμένη αποσύρθηκε από τη λιανική.

Η Info-Quest επιστρέφει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος «U» (www.you.gr) το οποίο δεν προσφέρει μόνο προϊόντα πληροφορικής για ιδιώτες και μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και υπηρεσίες. Οι πελάτες μπορούν, για παράδειγμα, να αγοράσουν ηλεκτρονικά την υπηρεσία «εγκατάστασης Microsoft Office» με 60 ευρώ ή την υπηρεσία «αποκατάστασης προβλήματος υπολογιστή»με 40 ευρώ. Η ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά στην ιστοσελίδα του «U» καταγράφονται περίπου 30 σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εισηγμένη ελέγχει σήμερα περί το 40% της ελληνικής αγοράς χονδρικής πώλησης προϊόντων πληροφορικής, αλλά τα περιθώρια καθαρού κέρδους έχουν συρρικνωθεί κοντά στο 1% και οι ρυθμοί ανάπτυξης εμφανίζουν πλέον αρνητικό πρόσημο. Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η εταιρεία αναμένει από τον τομέα χονδρικής πωλήσεις περί τα 220 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περί τα τέσσερα εκατ. ευρώ. Αντίθετα, με εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (περί το 10%) κινείται η αγορά λιανικής (και το ηλεκτρονικό εμπόριο) στην πληροφορική. Μάλιστα, τα περιθώρια κέρδους στον συγκεκριμένο τομέα κινούνται γύρω στο 3%.

Μετά την πώληση της Q-Telecom, η διοίκηση της Info-Quest κινήθηκε σε δύο άξονες: ανακοίνωσε την επέκταση στον τομέα της αιολικής ενέργειας, ενώ ενίσχυσε τον τομέα ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής μέσω της συμμετοχής στην Unisystems. Η επέκταση στη λιανική είναι η τρίτη πρωτοβουλία των τελευταίων μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή