Οι Βρετανοί ελέγχουν τα ξενοδοχεία μας

Οι Βρετανοί ελέγχουν τα ξενοδοχεία μας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λίστα» με ξενοδοχεία, τα οποία πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές σε θέματα υγιεινής και ασφαλείας σε όλους τους κύριους προορισμούς -μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας- όπου ταξιδεύουν για διακοπές οι Βρετανοί, ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Βρετανίας (ΑΒΤΑ). Η «λίστα των εγκεκριμένων» ξενοδοχείων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εν όψει της έναρξης της θερινής σεζόν του 2007 όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Συνδέσμου, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ισπανία. Για την κατάρτιση της λίστας θα πραγματοποιηθούν από ανεξάρτητο σύμβουλο ειδικοί έλεγχοι στα ξενοδοχεία με τα οποία έχουν συνεργασία μέλη του Συνδέσμου. Οπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η πρωτοβουλία αυτή ανελήφθη από τον Σύνδεσμο με αφορμή το τραγικό συμβάν του θανάτου 2 μικρών Αγγλων σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, αλλά και άλλων αντίστοιχων περιστατικών σε άλλους προορισμούς με θύματα Αγγλους τουρίστες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν στο συνέδριο, τα μέλη του Συνδέσμου θα μπορούν να αξιοποιούν αυτή τη λίστα προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους τουριστικά καταλύματα που αποδεδειγμένα πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια. Το σημαντικότερο στοιχείο αφορά το γεγονός ότι οι έλεγχοι του συμβούλου θα είναι ανεξάρτητοι από τους ελέγχους που ήδη διενεργούσαν και διενεργούν οι μεγάλοι ξένοι Τουριστικοί Οργανισμοί πριν κλείσουν τις εκάστοτε συμφωνίες συνεργασίας με τα ξενοδοχεία. Ειδικό ενδιαφέρον αποκτά για την ελληνική τουριστική αγορά η συγκεκριμένη εξέλιξη, αν ληφθεί υπόψη το θέμα της λειτουργίας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων χωρίς Ειδικό Σήμα Λειτουργίας λόγω των πολεοδομικών τους υπερβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έχει προταθεί στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης η προώθηση συγκεκριμένου νομικού πλαισίου για την ξεκάθαρη διευθέτηση του ζητήματος της λειτουργικής νομιμοποίησης των ξενοδοχείων, ούτως ώστε, με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, όλα τα ξενοδοχεία να διαθέτουν το Σήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή