Το 30% της Ευρωπαϊκής Πίστης στην Πειραιώς έναντι 18,5 εκ. ευρώ

Το 30% της Ευρωπαϊκής Πίστης στην Πειραιώς έναντι 18,5 εκ. ευρώ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 18,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επένδυση της Τράπεζας Πειραιώς στην Ευρωπαϊκή Πίστη για την εξαγορά του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η είσοδος του ομίλου της Πειραιώς, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των δύο μερών, θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς. Η αύξηση θα γίνει στην τιμή των 2,24 ευρώ ανά μετοχή, όσο δηλαδή η τιμή κλεισίματος της μετοχής την περασμένη Παρασκευή.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας δήλωσε ότι η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Πίστη «δεν διαταράσσει τη στρατηγική συνεργασία του ομίλου με την ING, η οποία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κανονικά». Οπως διευκρίνισε η μετοχική συμφωνία, έρχεται ουσιαστικά να ενισχύσει την προϊοντική συνεργασία των δύο μερών και δεν επηρεάζει το management της εταιρείας, που θα συνεχίσει να ασκείται από την παρούσα διοίκηση, με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο. Σημειώνεται ότι κ. Γεωργακόπουλος είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος με ποσοστό σήμερα 31%, ενώ συνολικά το 55% ελέγχεται σήμερα από τρία πρόσωπα μέλη της διοίκησης, μεταξύ των οποίων η οικογένεια Κωνσταντινίδη και ο κ. Κων. Τσόκας, που είναι και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη αναλαμβάνει την κάλυψη του 30% των στεγαστικών δανείων της τράπεζας Πειραιώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων της από τον κίνδυνο του κλάδου πυρός. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Πίστη, «με την ανάληψη αυτή η ασφαλιστική αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της, στον παραδοσιακά κερδοφόρο κλάδο πυρός κατά 50% και κατά 7% στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της». Η προϊοντική συμφωνία που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διάθεση από την Ευρωπαϊκή Πίστη ενός νέου συστήματος επιστροφής ασφαλίστρων και πληρωμής σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω της κάρτας Lifecard Credit. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 9μήνου, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 38 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή