Ελπίδες επαναλειτουργίας του Habitat από Ελληνες επιχειρηματίες

Ελπίδες επαναλειτουργίας του Habitat από Ελληνες επιχειρηματίες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορατό είναι το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της αλυσίδας Habitat στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες της «Ο. Κ.» επιχειρηματίες από τον χώρο του επίπλου βρίσκονται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τη μητρική εταιρεία στη Βρετανία. Αν το σενάριο αυτό επαληθευθεί, οι νέοι ιδιοκτήτες θα αναλάβουν όλες τις υποχρεώσεις της χρεοκοπημένης πλέον επιχείρησης, προχωρώντας σε αποζημιώσεις προμηθευτών και πελατών, όπου αυτό απαιτείται και επαναλειτουργώντας την επιχείρηση σε υγιή βάση. Από το σενάριο αυτό βεβαίως, απών θα είναι ο επιχειρηματίας που έφερε την αλυσίδα στην Ελλάδα, κ. Κων/νος Ζαράνης.

Εκκρεμότητες

Είναι γεγονός πάντως ότι η πτώχευση της αλυσίδας Habitat στην Ελλάδα άφησε πολλές εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων πολυάριθμους πελάτες οι οποίοι, μέχρι την τελευταία στιγμή, έκαναν τις αγορές τους από τα τέσσερα ενεργά καταστήματα της εταιρείας σε Αθήνα και Λευκωσία, προχωρώντας σε παραγγελίες και ανοίγοντας λίστες γάμου. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, προχώρησαν ήδη σε μηνύσεις κατά της εταιρείας και απευθύνθηκαν ακόμη και στον Συνήγορο του Πολίτη, προκειμένου να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Οπως επισήμανε στην «Ο. Κ.» η κ. Γεωργία Μπαλάση, νομική σύμβουλος ορισμένων εκ των πρώην εργαζομένων της Habitat, στις περιπτώσεις πτωχεύσεων οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ικανοποιούνται προνομιακά, ενώ οι πελάτες είναι μάλλον οι… «χαμένοι» της υπόθεσης.

Στο δικαστήριο

Στην περίπτωση της Habitat, οι περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν εισπράξει τα δεδουλευμένα τους, το δώρο των Χριστουγέννων καθώς και το ένα τρίτο της αποζημίωσης που τους αναλογεί. Αναμένουν δε την έκβαση της υπόθεσης για το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης, διά της δικαστικής οδού πλέον. Ωστόσο, καθώς η διαδικασία αυτή είναι συνήθως εξαιρετικά χρονοβόρα, δεν αναμένεται κάποιο αποτέλεσμα πριν περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες. Θολό είναι όμως το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι σε ό, τι αφορά τους πελάτες της εταιρείας. Λύση ενδεχομένως στο πρόβλημα αυτό θα αποτελέσει η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ελληνικού επιχειρηματικού σχήματος και της μητρικής εταιρείας, για την επαναλειτουργία της αλυσίδας Habitat στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα έως σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της εταιρείας «Γαλλική Εισαγωγική Οικιακού Εξοπλισμού Α. Ε.». Το 52% ελέγχεται από την οικογένεια Ζαράνη και το υπόλοιπο 48% από τέσσερις Ελληνες επιχειρηματίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή