Ημέρα ρευστοποιήσεων στο X.A.

Ημέρα ρευστοποιήσεων στο X.A.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο των δημοπρασιών επιχειρήθηκε από θεσμικά χαρτοφυλάκια να περιορίσουν τις απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ημέρα ρευστοποιήσεων η χθεσινή, με το κλίμα της διόρθωσης να κυριαρχεί και στα υπόλοιπα 20 χρηματιστήρια της Ευρωζώνης. Τα ξένα χαρτοφυλάκια καταγράφουν τα κέρδη τους, καθώς απομένουν 6 συνεδριάσεις για να λήξει το 2006. Παράλληλα, οι θυγατρικές ομίλων πραγματοποιούν λογιστικά γυρίσματα μετοχών για να εγγράψουν υπεραξίες και να ανεβάζουν τις αποτιμήσεις.

Η Σοφοκλέους κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς, αφού οι πωλητές υπερίσχυσαν των αγοραστών. Αποτέλεσμα ήταν στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης να υποχωρήσει σε ποσοστό -0,66% και να διαμορφωθεί στις 4.348,72 μονάδες.

Την καλύτερη εικόνα από τις μετοχές του Ftse 20 είχε ο ΟΤΕ με σημαντική άνοδο 1,89% και κλείσιμο στα 23,72 ευρώ που αποτελεί και νέο υψηλό έτους.

Αντίθετα, η ακριβότερη εισηγμένη της Σοφοκλέους με βάση τη κεφαλαιοποίηση, η Εθνική Τράπεζα, διολίσθησε σε ποσοστό -2,53%. Με οριακή άνοδο 0,08% έκλεισε η μετοχή της Τραπέζης Πειραιώς, ενώ η Efg Eurobank είχε κέρδη 0,3%.

Τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη κατέγραψε η μετοχή του Επίλεκτου με άνοδο 13,58% και ακολούθησαν σε κέρδη οι εξής εισηγμένες: Ικτίνος Ελλάς, η οποία σήμερα ανακοινώνει επιχειρηματική συμφωνία έκλεισε με κέρδη 7,66%, η Πήγασος Εκδοτική 7,22%, η Q&R είχε άνοδο 6,56%, η Sciens ενισχύθηκε σε ποσοστό 5,24%, η κλωστοϋφαντουργία Μουζάκης είχε κέρδη 3,93%, η τεχνική εταιρεία Βωβός ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,86%, η Καλπίνης Σίμος είχε άνοδο 3,76%, η Cpi έκλεισε στα 1,12 ευρώ με κέρδη 3,70%, ενώ ο τίτλος του Κυριακούλη συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα των μετοχών με τα μεγαλύτερα κέρδη σε ποσοστό 3,33% και κλείσιμο στα 1,24 ευρώ. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η κοινή ονομαστική μετοχή της Εγνατίας Τράπεζας σε ποσοστό -6,92% και ακολούθησε το Ιατρικό Αθηνών που έχασε -5,49%, η Compucon με απώλειες -5,45%, το προνόμιο της Εγνατίας Τράπεζας έχασε -4,84%. Επίσης, με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Ζήνων σε ποσοστό -4,84%, η Ελτράκ έχασε -4,35%, η Ελεύθερη τηλεόραση υποχώρησε -4,19%, η Aspis Bank κατέγραψε πτώση -4,00% τα Κλωστήρια Ναυπάκτου υποχώρησαν -3,91%, ενώ ο τίτλος της Βογιατζόγλου Systems έχασε -3,80%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή