Η καταναλωτική πίστη δεν θα περάσει κρίση

Η καταναλωτική πίστη δεν θα περάσει κρίση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρος ότι η ελληνική καταναλωτική πίστη δεν θα παρουσιάσει σημάδια κρίσης και θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, έστω και με μείωση των τρεχόντων ρυθμών ανάπτυξης, εμφανίζεται ο διευθυντής της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης της Citibank, κ. Γιάννης Ζωγραφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο www.kathi-merini.gr

Ο κ. Ζωγραφάκης θεωρεί πως η βασική εξέλιξη των τελευταίων ετών, πέρα από τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς μεγέθυνσης των δανειακών υπολοίπων, είναι η γνωριμία των Ελλήνων πολιτών με τη σύγχρονη καταναλωτική πίστη. Η εξέλιξη της αγοράς έχει αρχίσει και επιδρά στη νοοτροπία του Ελληνα, που επιτέλους ξεφεύγει από την παραδοσιακή εικόνα που είχε για τον δανεισμό και αποκτά σταδιακά την παιδεία που απαιτείται για την κατανόηση και διαχείριση των σύγχρονων δανειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα είναι σε νηπιακό στάδιο συγκριτικά με την ώριμη αγορά της ευρωπαϊκής Δύσης, αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ειδικότερα, ο κ. Ζωγραφάκης αναφέρει: «Στην Ελλάδα η έλλειψη παιδείας ήταν φαινόμενο που παρατηρούνταν τόσο στους καταναλωτές όσο και στους τραπεζικούς οργανισμούς. Η παλαιολιθική αντίληψη «καλύτερα μια ζωή στο ενοίκιο παρά να πάρω δάνειο» που διέκρινε πολλούς καταναλωτές, έχει αρχίσει και αλλάζει σταδιακά».

Ολη η συνέντευξη στο www.kathi-merini.gr (+video)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή