Μεταβιβάστηκε η πλειοψηφία της Ικτίνος Τεχνική

Μεταβιβάστηκε η πλειοψηφία της Ικτίνος Τεχνική

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισημοποιήθηκε η μεταβίβαση πλειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής της Ικτίνος Ελλάς, Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική Α.Ε. στην εταιρεία Dolphin CI Thirteen Limited, η οποία με τη σειρά της είναι θυγατρική κατά 100% της επενδυτικής εταιρείας Dolphin Capital Investors LTD, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (ΑΙΜ).

Το τίμημα καθορίστηκε στα 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 4,16 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί, όταν ληφθούν οι άδειες οικοδόμησης για την επένδυση που προωθεί η Ικτίνος Τεχνική στην Σητεία (Ορμος Φανερωμένης) της Κρήτης, σε έκταση 2.000 στρεμμάτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία αναμένεται να δαπανήσει ποσό της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη σε πρώτη φάση 300 παραθεριστικών κατοικιών, ενώ δρομολογεί και την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων και 700 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας, συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων και μαρίνα χωρητικότητας 85 σκαφών. Παράλληλα, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών και δεύτερου οικισμού 500 παραθεριστικών κατοικιών. Οι εργασίες κατασκευής για την πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2008. Η συμφωνία έγινε μέσω της νεοσύστατης κυπριακής εταιρείας Latirus Enterprises Limited, στην οποία αρχικά μεταβιβάστηκε το 94,155% των μετοχών της Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική και του κ. Ευάγγελου Χαϊδά, προέδρου της Ικτίνος Ελλάς. Εν συνεχεία, η Dolphin απέκτησε το 79,656% της Latirus, ενώ η Ικτίνος Ελλάς διατήρησε μερίδιο 20,344%. Η διοίκηση της εταιρείας παρέμεινε στον κ. Χαϊδά, ενώ στο Δ.Σ. της εταιρείας απέκτησε συμμετοχή και η Dolphin.

H τελευταία ελέγχεται από τους Κύπριους επιχειρηματίες, κ. Μίλτο Καμπουρίδη και Πιερ Χαραλαμπίδη. Μάλιστα, η Dolphin Capital Inve-stors (DCI) έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της και σε άλλες μεγάλες αναπτύξεις ακινήτων στην Ελλάδα, όπως το έργο Kilada Hills, σε έκταση 2.500 στρεμμάτων, κοντά στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, αλλά και το «Ama-nmila» στη Μήλο, σε έκταση 650 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της S&B, της οικογένειας Κυριακόπουλου. Πρόσφατα, η DCI εξασφάλισε κεφάλαια ύψους 300 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων διεθνείς όμιλοι όπως η Merrill Lynch και η Standard Life.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή