Τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις έχουν ανέλθει στα 4 εκατ. ευρώ

Τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις έχουν ανέλθει στα 4 εκατ. ευρώ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις για παραβάσεις της κειμένης νομοθεσίας από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τον ΕΦΕΤ, ενώ οι έλεγχοι από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα έφτασαν τους 66.747. Τούτα γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού.

«Από τον Μάρτιο του 2004 έως και σήμερα έχουν επιβληθεί από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή πρόστιμα περίπου 2.000.000 ευρώ και έχει επιβληθεί η ποινή αναστολής της λειτουργίας τους σε 20 επιχειρήσεις» είπε ο κ. Παπαθανασίου, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ πως επί των ημερών του οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή έκαναν ελάχιστους ελέγχους και το 2003 τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί ήταν ύψους 61.934 ευρώ. «Επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας ο ΕΦΕΤ» συμπλήρωσε, «έχει επιβάλει μέχρι τον Αύγουστο πρόστιμα σε 155 επιχειρήσεις συνολικού ύψους 2.061.900 ευρώ. Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ο ΕΦΕΤ για τέσσερα ολόκληρα χρόνια είχε βρει μόνο 4 επιχειρήσεις και είχε επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 81.500 ευρώ».

Από τα διαθέσιμα απολογιστικά στοιχεία οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης κατά το δεκάμηνο του 2006 πραγματοποίησαν 66.746 ελέγχους και διαπιστώθηκαν 2.322 παραβάσεις. Την αντίστοιχη περίοδο του 2005 οι διενεργηθέντες έλεγχοι ανέρχονταν σε 60.163 και οι διαπιστωθείσες παραβάσεις ήταν 2.360. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το υπουργείο, σημείωσε ότι στόχος είναι το άνοιγμα των αγορών με προτεραιότητα στην αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. «Πρέπει και οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα στις διαρθρωτικές αλλαγές, γιατί είναι και οι μόνες που μπορούν να φέρουν και περισσότερο ανταγωνισμό και νέα και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους Ελληνες», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή