O ΔΗΚΤΗΣ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιο ενεργειακό έργο από τη μονάδα της Ρεβυθούσας

Στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας πραγματοποίησε η ΔΕΠΑ χθες τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης. H επίσκεψη αυτή, όπως τόνισε ο κ. Σιούφας, σηματοδοτεί τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον ρόλο του φυσικού αερίου. Στη Ρεβυθούσα πραγματοποιείται μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές επενδύσεις (άνω των 48 εκατ. ευρώ) που θα τριπλασιάσει τις δυνατότητες παροχής φυσικού αερίου από τις εκεί εγκαταστάσεις, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους σταθμούς στην ΝΑ Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

Νέα ηγεσία στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Μετά την αλλαγή προσώπων στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και της OTOE, ήλθε η σειρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ηδη η συνδικαλιστική παραταξη του ΠΑΣΟΚ, που διατηρεί την πλειοψηφία στη συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης, αποφάσισε την αποδοχή της παραίτησης του κ. N. Πιλαλίδη από τη θέση του επικεφαλής και την τοποθέτηση του κ. Φωτόπουλου, ο οποίος προέρχεται από την ETE -ΔΕΗ. H απομάκρυνση του κ. Πιλαλίδη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Μετά και τη θετική ψήφο που έδωσε ο κ. Πιλαλίδης στην επλογή του Contour Global ως στρατηγικού συμμάχου της ΔΕΗ στα Βαλκάνια, οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ ήταν στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Το Ιασώ έχει «άγριες» διαθέσεις

Μερίδιο και θέση στις ταχείες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας διεκδικεί το Ιασώ. Στόχος του είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων σε όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών, με τη δημιουργία αλυσίδας διαγνωστικών κέντρων και εκτός Αττικής, αλλά και με την περαιτέρω ανάπτυξη της φιλόδοξης επένδυσής του στον τομέα των βλαστοκυττάρων. Ο όμιλος εξετάζει σοβαρά και την εξαγορά ομίλου του κλάδου της υγείας που έχει ισχυρή παρουσία και στην επαρχία. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Οι εξαιρέσεις του Αναπτυξιακού…

Εκτός κινήτρων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου για την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων φαίνεται, τελικώς, ότι θα μείνουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Το εν λόγω αίτημα διαβιβάσθηκε από τους εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά η οποία δεσμεύθηκε ότι θα ζητηθεί να αποσαφηνισθεί το θέμα από το υπουργείο Οικονομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τελικώς θα γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα. Αλλωστε, όπως σημείωσαν και οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου, και άνευ κινήτρων υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επιλεκτική μνήμη για τις απώλειες

Αποκαλυπτική η παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκου για τα πρόστιμα που μας επέβαλε πρόσφατα η Ε.Ε. «Μας έπεσε η καμπάνα 240 εκατ. ευρώ πριν από λίγες μέρες» είπε ο κ. Μπασιάκος απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, «για την περίοδο 1998-2003. Τα 165 εκατ. ευρώ είναι για το λάδι, γιατί δεν είχατε μητρώο, γιατί δεχόσασταν τα πανογραψίματα». Και ο βουλευτής Αθ. Μπούρας συμπλήρωσε: «Δεν το θυμούνται». Από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ, σιγή ιχθύος.

Δεν πλήρωσαν ούτε τις διαφημίσεις

Το ποσόν των 250.000 ευρώ καλείται να καταβάλει με απόφαση δικαστηρίου η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης σε εταιρεία που είχε αναλάβει την εκμετάλλευση των διαφημίσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού καθώς την τελευταία διετία η ΕΤΑ δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτήν. Ηδη, σχετική επιστολή με την απόφαση έχει πάρει η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αλλά και όλα τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή