ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηκορυφαία εταιρεία ταχυμεταφορών ΤΝΤ έχει πολλούς καλούς λόγους για να γιορτάζει και να θεωρεί το 2006 ορόσημο στην πορεία της. Πριν ακόμη φύγει ο φετινός χρόνος που συμπλήρωσε 60 χρόνια διεθνούς παρουσίας και ανάπτυξης – ξεκίνησε το 1946 από την Αυστραλία ως Thomas Nationwide Transport, μια μικρή επιχειρηματική επιχείρηση και το 2006 οι δραστηριότητες έχουν φτάσει ώς την Ινδία – ήρθε για την ΤΝΤ Express Ελλάδας η σημαντική διάκριση με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM. Και ήταν μια από τις τέσσερις πρώτες εταιρείες και η μοναδική από την Ελλάδα ανάμεσα στις συνολικά 27 φιναλίστ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Jose Manuel Barroso χαρακτήρισε τις πρώτες αυτές Εταιρείες «ηγέτιδες στους τομείς τους και πρότυπα για την έμπνευση και την υποκίνηση των άλλων» και τις συνεχάρη γιατί έχουν επιδείξει ξεχωριστή απόδοση σε παγκόσμια εμβέλεια – που είναι απαραίτητη για την κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΝΤ Ελλάδας και περιφερειακός διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Pedrag Lakic δικαίως βέβαια διαβίβασε τον έπαινο στους ανθρώπους της εταιρείας – «σε συνδυασμό, ασφαλώς, με τις στρατηγικές και τις διαδικασίες της εταιρείας». Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβραβεύεται. Στα 17 χρόνια που δραστηριοποιείται ακολουθώντας διεθνή πρότυπα εξέλιξης στην ελληνική αγορά έχει επιτύχει σημαντικές διακρίσεις. Το 2006 βραβεύθηκε ως μια από τις 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον από το Great Place to Work Institute Hellas για τις πρακτικές διοίκησης και οργάνωσης του ανθρώπινου δυναμικού της. Εχει πιστοποίηση κατά τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Εργασία OHSAS 18001 όπως και από το Investor in People – γνωστή για την αυστηρότητα της τήρησης των κριτηρίων του.

Απασχολεί 250 εργαζόμενους

Στη χώρα μας απασχολεί 250 εργαζόμενους, διαθέτει ιδιόκτητο αεροσκάφος, 103 οχήματα και με ένα δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιεί 8.000 αποστολές εβδομαδιαίως από και προς οποιοδήποτε σημείο της χώρας με εξειδίκευση σε ευπαθή και ευαίσθητα προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεταφορά φιαλών αίματος από την Ελλάδα στην Αυστραλία και η μεταφορά ομφάλιου λώρου σε ειδικό ίδρυμα του Βελγίου. Πρόσφατα, αξιοποιώντας τη δυναμική των Βαλκανίων εγκαινίασε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη.

Το 2003 η ΤΝΤ άρχισε τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (World Food Programme) του ΟΗΕ και τη Δράση Moving the World και παρέχει οικονομική βοήθεια, μεταφορά τεχνογνωσίας, τροφίμων και σημαντικών προμηθειών σε τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση της πείνας στον πλανήτη. Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι της ΤΝΤ σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση του WFP «ώστε να συγκεντρωθούν χρηματικά ποσά για τη μάθηση και σίτιση τόσων παιδιών όσοι είναι και οι εργαζόμενοι στην ΤΝΤ παγκοσμίως». Στο πλαίσιο αυτό η TNT Hellas διοργάνωσε φέτος στην Αθήνα το «Walk the World» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο πρόβλημα της σίτισης και μάθησης των παιδιών στις χώρες που έχουν ανάγκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή