Ο προϋπολογισμός του 2006 αγγίζει τους στόχους

Ο προϋπολογισμός του 2006 αγγίζει τους στόχους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρησε κατά 22,1% το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο εντεκάμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 6,67 δισ. ευρώ έναντι 8,56 δισ. το 2005. Τα δημόσια έσοδα κινούνται εντός του στόχου του προϋπολογισμού και συγκεκριμένα αυξήθηκαν 9,6% έναντι ετήσιου στόχου 9,9%.

Βασικές προτεραιότητες της δημοσιονομικής πολιτικής για το 2007 είναι η ενίσχυση των επενδύσεων, η διατήρηση της υψηλής ανάπτυξης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η μείωση της ανεργίας, αναφέρει στην εγκύκλιο που απέστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας στους φορείς του Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, ο οποίος προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,8%, έναντι 3,5% που υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και 3,9% η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή