Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την Ιατρόπολις για εγκατάσταση μηχανήματος ρομποτικής ιατρικής

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την Ιατρόπολις για εγκατάσταση μηχανήματος ρομποτικής ιατρικής

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ στην εισαγωγή και εγκατάσταση ενός πρωτοποριακού μηχανήματος ρομποτικής ιατρικής υλοποίησε το κέντρο Μαγνητικής Τομογραφίας Ιατρόπολις.

Είναι το Cyber Knife, μία μονάδα ρομποτικής ακτινοχειρουργικής για την αντιμετώπιση ογκολογικών και άλλων παθήσεων σε όλο το σώμα.

Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος δεν παρέχεται από άλλη κλινική στην Ελλάδα, ενώ μικρός είναι ο αριθμός των κλινικών που έχουν τη συγκεκριμένη μονάδα και στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη υπάρχουν προς το παρόν πέντε εγκατεστημένα CyberKnifes τέταρτης γενιάς (το πέμπτο είναι των Αθηνών), ενώ αναμένεται η εγκατάστασή του σε Ισπανία και Γαλλία.

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ιατρόπολις κ. Φίλιππος Γουρλής, με την επένδυση αυτή η εταιρεία διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς εισέρχεται στον τομέα της αναίμακτης θεραπείας με τη μέθοδο της ρομποτικής ακτινοχειρουργικής.

Το γεγονός ότι για την εγκατάσταση και λειτουργία του απαιτείται πάρα πολύ υψηλή τεχνολογία υποδομών, καθιστά την αγορά, εγκατάσταση και λειτουργία του μια πολύ υψηλών προδιαγραφών διαδικασία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έως το τέλος του 2005 ήταν εγκατεστημένα διεθνώς 140 συστήματα CyberKnife (G1, G2, G3, G4) και ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς.

Μέχρι το τέλος του 2005 είχαν ανακοινωθεί σε διεθνή περιοδικά 10.475 περιστατικά με ενδοκρανιακά προβλήματα, 6.401 με εξωκρανιακές εντοπίσεις (σε όλο το υπόλοιπο σώμα), ενώ η Ιαπωνία δημοσίευσε την εμπειρία της με 1.766 περιστατικά όλων των κατηγοριών. Ο συνολικός αυτός αριθμός των περίπου 19.000 ασθενών, στο τέλος του 2006 έχει γίνει περίπου 25.000 (λόγω αυξήσεως του αριθμού των μηχανημάτων και της διαδόσεως της τεχνικής).

Στατιστικές αναλύσεις αναφέρουν την επιτυχία της θεραπείας, δηλαδή τον τοπικό έλεγχο της νόσου σε ποσοστό περίπου 92%.

Η Ιατρόπολις εξειδικεύεται στη μαγνητική τομογραφία και ιδρύθηκε το 1985. Βασικοί της μέτοχοι είναι οι κ. Φ. Γουρλής, Κωτσιόπουλος και Γ. Παπαγεωργίου. Ο τζίρος της το 2005 ήταν 12,3 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι στο τέλος της χρήσης θα ανέλθει στα 15 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή