Η απορροφητικότητα αυξήθηκε, αλλά τα έργα πληροφορικής λιμνάζουν

Η απορροφητικότητα αυξήθηκε, αλλά τα έργα πληροφορικής λιμνάζουν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόδοση του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» πενταπλασιάστηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αλλά τα έργα πληροφορικής λιμνάζουν. Χθες, το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα καταγράφει απορρόφηση δημόσιας δαπάνης που ξεπερνά το 55% του προϋπολογισμού του, ενώ οι συμβάσεις αποτελούν πλέον το 87% του προϋπολογισμού, ο οποίος προσεγγίζει τα 2,8 δισ. ευρώ. Η βελτίωση της εικόνας στο βαλτωμένο πρόγραμμα συνδέεται τόσο με τη μείωση του συνολικού προϋπολογισμού κατά 120 εκατ. ευρώ, μετά την τελευταία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και με το γεγονός ότι η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α. Ε.», που διαχειρίζεται τη μερίδα του λέοντος από τα έργα πληροφορικής, συμβασιοποίησε το μεγάλο διαγωνισμό για τα ευρυζωνικά δίκτυα στην περιφέρεια, συνολικού ύψους 210 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε: «Από τον Μάρτιο του 2004 βάλαμε στόχο να αντιστρέψουμε τη μέχρι τότε κακή πορεία της Ελλάδας σε ό, τι αφορά τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Εξυγιάναμε και επιταχύναμε σημαντικά το Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» που στο παρελθόν είχε απαξιωθεί. Αξιοποιούμε αποδοτικά τις δυνατότητές του στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013, την οποία σχεδιάσαμε εξ αρχής. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις όλο και περισσότερο αναφέρονται στα καθημερινά οφέλη των έργων πληροφορικής που υλοποιούνται και αφήνουν πίσω τους μια εποχή, όπου η «Κοινωνία της Πληροφορίας» ήταν μια συζήτηση σχεδόν αποκλειστικά για λογιστικά μεγέθη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή