H JP Morgan αναβαθμίζει τη μετοχή του ΤΙΤΑΝΑ

H JP Morgan αναβαθμίζει τη μετοχή του ΤΙΤΑΝΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 41,4 ευρώ από 39,7 ευρώ αύξησε την τιμή-στόχο της κοινής μετοχής του Τιτάνα η JP Morgan, ενώ αναθεώρησε και την τιμή για την προνομιούχο μετοχή της εταιρείας από τα 32,8 ευρώ στα 33,6 ευρώ. Η αναθεώρηση αυτή περιλαμβάνεται σε έκθεση της JP Morgan για τον ευρωπαϊκό κλάδο κατασκευών και οικοδομικών υλικών.

Το βασικό επιχείρημα της JP Morgan είναι η πιθανότητα πραγματοποίησης μιας σημαντικής εξαγοράς ομοειδούς επιχείρησης από τον Ομιλο Τιτάν. Αναφέρεται, μάλιστα, η περίπτωση της ισπανικής τσιμεντοβιομηχανίας Uniland, η οποία πάντως δεν καρποφόρησε για τον ελληνικό όμιλο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, μια ενδεχόμενη περίπτωση εξαγοράς εταιρείας τέτοιου μεγέθους θα είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των εκτιμήσεων κερδοφορίας ανά μετοχή για την εταιρεία. Θυμίζουμε ότι η ελληνική αγορά συνεισφέρει το 45% των EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) του ομίλου, ενώ η αγορά των ΗΠΑ συνεισφέρει περί το 30%. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε τη θετική έκβαση της λήψης άδειας για τη διερεύνηση πρώτων υλών σε περιοχή πλησίον των Τιράνων στην Αλβανία. Απώτερος στόχος είναι η ανέγερση νέας μονάδας παραγωγής, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 1,5 εκατ. τόνων τσιμέντου. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του 2007.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει, μεταξύ άλλων, να εξετάζει την αγορά της Τουρκίας, όπου θα εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο αν προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία, ήτοι αν το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλει ανταποκρίνεται στις προοπτικές της τοπικής αγοράς τσιμέντου, αλλά και της πιθανής εταιρείας-στόχου. Γι’ αυτό άλλωστε και αποσύρθηκε από πρόσφατο διαγωνισμό για την εξαγορά μιας τουρκικής τσιμεντοβιομηχανίας, καθώς η διοίκηση έκρινε ότι η τιμή ήταν υπερβολική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή