O ΔΗΚΤΗΣ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετεροχρονισμένο πρόστιμο στην ΕΤΕ και «δι’ ασήμαντον αφορμήν»

Το «πρωτοχρονιάτικο δώρο» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την Εθνική Τράπεζα είναι ένα πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ που αποφασίστηκε στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση για φέτος του διοικητικού συμβουλίου της εποπτικής αρχής της Σοφοκλέους. Αιτία του προστίμου το γεγονός ότι η διοίκηση της Εθνικής δεν επιβεβαίωσε «με την προσήκουσα πληρότητα και ευκρίνεια» πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την πρόθεση εξαγοράς της Finansbank. Επειτα από… 180 ημέρες η Επιτροπή απεφάνθη για το θέμα της Finansbank, αλλά φαίνεται ότι ποτέ δεν είναι αργά όταν πρόκειται για την ενίσχυση των δημοσίων ταμείων…

Και φήμες για την Ασπίς

Η φημολογία δεν ξεκουράζεται ποτέ. Ούτε τις ημέρες των εορτών! Τις τελευταίες ημέρες την τιμητική της είχε η Aspis Bank, καθώς ορισμένες φήμες την ήθελαν να εξαγοράζεται από την EFG Eurobank, ενώ άλλες επέμεναν ότι την αποκτούσε η FBBank (η οποία πρόσφατα πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Ρέστη). Οι φήμες δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Η υπόθεση Habitat στο Διαδίκτυο

Πελάτες ενωμένοι, ποτέ ζημιωμένοι! Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα των άτυχων πελατών της πτωχεύσασας αλυσίδας Habitat, οι οποίοι προχώρησαν στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ημερολογίου (blog) προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους, διεκδικώντας να δοθεί λύση στο απίστευτο πρόβλημά τους. Στη διεύθυνση http://www.reallifelog.com/habitat/, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, την οργή τους, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, μέσα από την αναδημοσίευση σχετικών άρθρων των εφημερίδων. Το σίριαλ, πάντως, αναμένεται να έχει διάρκεια, καθώς εξελίσσεται δικαστικά πλέον η διαδικασία της πτώχευσης. Ελπιδοφόρο, ωστόσο, κρίνεται το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις με τη μητρική εταιρεία Habitat βρίσκονται σε εξέλιξη, με έτερο παράγοντα της ελληνικής αγοράς επίπλου. Στην περίπτωση που καρποφορήσουν οι εν λόγω συνομιλίες, θα εξασφαλιστεί και η λύση στο πρόβλημα των πολυάριθμων πελατών της αλυσίδας που έχουν προεξοφλήσει τις παραγγελίες τους και αναμένουν στο… πληκτρολόγιό τους!

Μετακόμιση με υπονοούμενο

Μία μεταγραφή με σημασία έγινε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο υπουργείο Απασχόλησης. Πρόκειται για τον κ. K. Ζωντανό, μέχρι πρότινος γραμματέα οργανωτικού της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ στην EETE-OTE. Αναλαμβάνει από το νέο έτος διευθυντής του γραφείου του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σ. Τσιτουρίδη. Οσοι γνωρίζουν τα του OTE και τα του κόμματος μιλούν για μια πολύ καλή μεταγραφή προς το υπουργείο και αναρωτιούνται για το ποιοι λόγοι οδήγησαν τον γραμματέα του κόμματος κ. Ζαγορίτη να επιτρέψει την αποδυνάμωση του… μηχανισμού του. Αλλοι που ξέρουν καλά το μύθο για «τον Κρόνο που τρώει τα παιδιά του» θεωρούν αναμενόμενη την «έξοδο» του κ. Ζωντανού από το στενό κομματικό περιβάλλον.

Περίπτωση «Μάνος» με το καρμπόν

Τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες, 4 χρόνια πριν, το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι 200 επιβάτες που «ξέμειναν» στη Βιέννη με ευθύνη του ταξιδιωτικού γραφείου Sun Mediterranean, αντιμετώπισε περίπου ο ίδιος αριθμός επιβατών με ευθύνη του ταξιδιωτικού Οργανισμού Μάνου. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε και την αρχή του τέλους του γνωστού Τουριστικού Οργανισμού (υπό το τότε ιδιοκτησιακό καθεστώς, φυσικά) που είχε δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 1965. Οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι και οι πιο σοβαρές που κλήθηκαν την τελευταία τετραετία να αντιμετωπίσουν οι τουριστικές υπηρεσίες προκειμένου να επιστρέψουν Ελληνες ταξιδιώτες από ξένο προορισμό τον οποίο είχαν επιλέξει για τις διακοπές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή