ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων εάν δεν δοθεί λύση μετά τη νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Απασχόλησης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, την ερχόμενη Τετάρτη. Οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες 200 απολύσεις που τους κοινοποιήθηκαν αποσκοπούν στο μελλοντικό κλείσιμο του εργοστασίου, ενώ ανέφεραν χθες ότι μηνύθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας για παράβαση του άρθρου 330 του Ποινικού Κώδικα. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ανέφερε ότι η πρόθεση της διοίκησης για μελλοντικό κλείσιμο του εργοστασίου διαφαίνεται από τις απολύσεις καθώς περίπου πενήντα που επιλέγησαν να παραμείνουν θα βγουν το 2007 στη σύνταξη, ενώ απολύονται εργαζόμενοι ηλικίας 30-35 ετών. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν άσκησαν κριτική κατά του υφυπουργού Απασχόλησης καθώς καταλογίζουν ευθύνες στη διοίκηση της εταιρείας για μη σωστή ενημέρωσή του.

114.000 χιλιόλιτρα βιοντίζελ στην αγορά

Ποσότητα 114.000 χιλιολίτρων αυτούσιου βιοντίζελ, απαλλαγμένου από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, θα διατεθούν φέτος στην αγορά. O υφυπουργός Ανάπτυξης Τάσος Νεράντζης υπέγραψε την πρόσκληση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα κατανομής ποσοτήτων βιοκαυσίμων για το έτος 2007 να υποβάλουν σφραγισμένο φάκελο μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2007. H πρόσκληση εντάσσεται στο πλαίσιο του νόμου για την εισαγωγή των βιοκαυσίμων στην ελληνική αγορά που εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά. Το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2006 αφορούσε ποσότητα 91.000 χιλιόλιτρων βιοντίζελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή