Ραγδαίες επιχειρηματικές μεταβολές στην ελληνική αγορά ενέργειας

Ραγδαίες επιχειρηματικές μεταβολές στην ελληνική αγορά ενέργειας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επενδυτές είναι προ των πυλών και το διακύβευμα δεν είναι πλέον ο διαγωνισμός του ΔΕΣΜΗΕ, αλλά το προβάδισμα στη δημιουργία του δεύτερου μετά τη ΔΕΗ ισχυρού ενεργειακού παίκτη. Αυτό προϋποθέτει ισχυρές επιχειρηματικές συμμαχίες και δεν αποκλείεται σε αυτό το πλαίσιο να δούμε «ιστορικούς επιχειρηματικούς συμβιβασμούς», όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν γνώστες της κινητικότητας που επικρατεί σε επιχειρηματικό πεδίο αυτή την περίοδο. Ηδη, ανταγωνιστές όπως ο Ομιλος Μυτιληναίου και η Ελληνική Τεχνοδομική έχουν συμμαχήσει για τη διεκδίκηση του λιγνιτικού κοιτάσματος της Βεύης.

Τα ΕΛΠΕ βρίσκονται, επίσης, σε συζητήσεις με τους δύο Ομίλους για συνεργασία, αλλά συζητούν και με άλλες εταιρείες, αφού στοχεύουν σε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ηλεκτρισμού που δεν μπορούν να διασφαλίσουν από μόνα τους. Οι ξένοι παίκτες, Edison, ENEL, Iberdrola που συμμετέχουν στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ, αλλά και η Endesa θα επιδιώξουν ένα σοβαρό μερίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή