Δυναμική ανάπτυξη της Φουρλής

Δυναμική ανάπτυξη της Φουρλής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς αναπτύσσει ο όμιλος Φουρλή τις αλυσίδες επίπλων και οικιακού εξοπλισμού ΙΚΕΑ και αθλητικών ειδών Intersport. Μέχρι το τέλος του 2007 θα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Αθήνα, σε μια επένδυση που αποτιμάται σε 13 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα στην αγορά της Κύπρου, σε μία επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένα τρίτο κατάστημα στην Αττική μπορεί να αποτελέσει πραγματικότητα μέχρι το 2010. Στα σχέδια της διοίκησης του ομίλου Φουρλή, που αναπτύσσει την ΙΚΕΑ μέσω της θυγατρικής House Market A.E., είναι η λειτουργία έως και 7 καταστημάτων συνολικά στην ελληνική αγορά, με έμφαση πλέον στις μεγάλες πόλεις της χώρας, εφόσον η ζήτηση τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη σταδιακά καλύπτεται.

Το επόμενο βήμα

Με βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα την αδιαμφισβήτητη αγοραστική της ισχύ, η αλυσίδα συνεχίζει να αναπτύσσεται σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα. Ειδικότερα, το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ εκτός ελληνικών συνόρων πρόκειται να λειτουργήσει στη Βουλγαρία, στις αρχές του 2009, με απώτερο στόχο να λειτουργήσουν έως και 3 καταστήματα στη βουλγαρική αγορά.

Η ΙΚΕΑ ανοίγει την αγορά των προσιτών επιλογών ωστόσο παραμένει ο ηγέτης, όπως αποδεικνύεται και από τα οικονομικά της εταιρείας House Market A.E. κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 30,2%, αγγίζοντας τα 50,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της βελτιώθηκαν κατά 61,1%, στα 8,6 εκατ. ευρώ.

Εξαιρετικές είναι οι προοπτικές επίσης για την αλυσίδα Intersport, που επίσης αναπτύσσει ο όμιλος Φουρλή. Το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 36,8%, σε μεγάλο βαθμό χάρη στα νέα καταστήματα που λειτούργησαν, με την like for like ανάπτυξη να τοποθετείται στα επίπεδα του 14%. Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην Κύπρο, με στόχο να λειτουργήσουν συνολικά 3 σε χρονικό ορίζοντα 3ετίας. Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη 23 καταστήματα, ενώ εντός της επόμενης διετίας θα προστεθούν τουλάχιστον 5 νέα σημεία. Τέσσερα καταστήματα λειτουργούν στη Ρουμανία, με στόχο να φθάσουν τα 10 την επόμενη τριετία, ενώ 1 κατάστημα Intersport λειτουργεί στη Βουλγαρία, με στόχο να ξεπεράσουν τα 5 μέσα στην επόμενη τριετία. Εξάλλου, πριν από τη λήξη του έτους πρόκειται να προστεθούν 2 νέα σημεία στην Ελλάδα και περίπου 4 εκτός ελληνικών συνόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή