Επενδύσεις 210 εκατ. στην τριετία από Vodafone

Επενδύσεις 210 εκατ. στην τριετία από Vodafone

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις 210 εκατ. ευρώ υποσχέθηκε η Vodafone την επόμενη τριετία στο συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα έχουν στόχο την προαγωγή της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Λειτουργιών της εταιρείας, κ. Χ. Μαζαράκη, περιλαμβάνουν και τις σταθερές επικοινωνίες. Ο ίδιος ανέφερε ότι βασικός στόχος της Vodafone είναι η πλήρης πρόσβαση στο Internet μέσω Η/Υ και κινητού τηλεφώνου. Η εταιρεία προς την κατεύθυνση αυτή θα βασιστεί στη συνεργασία της με την Hellas On Line για τη διεύρυνση της πρόσβασης στον τοπικό βρόχο του ΟΤΕ (LLU), ενώ παράλληλα θα επιχειρήσει να προσφέρει ενοποιημένες υπηρεσίες περιεχομένου μέσω σταθερού (DSL) και κινητού ευρυζωνικού δικτύου (ΗSDΡΑ/3G).

Από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Νεράντζης, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, πρότεινε η ευρυζωνική πρόσβαση να συμπεριληφθεί στο σετ της καθολικής υπηρεσίας. «Θεωρώ ότι ίσως είναι η ώρα να ανοίξει ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε η ευρυζωνικότητα στο προσεχές μέλλον να περιληφθεί στην καθολική υπηρεσία», είπε ο κ. Νεράντζης.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο σετ της καθολικής υπηρεσίας περιλαμβάνεται η μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 9,6 kbps – μια ταχύτητα η οποία στην πράξη δεν υφίσταται και μόνο οι συσκευές fax επικοινωνούν στην προαναφερόμενη ταχύτητα.

Το συνέδριο της ΕΕΤΤ έκλεισε την περασμένη Κυριακή, όπου κυριάρχησαν οι «γκρίνιες» των εκπροσώπων των εναλλακτικών παρόχων για το επίπεδο ανταγωνισμού που έχει διαμορφωθεί στην αγορά. Οι τελευταίοι επισήμαναν για άλλη μια φορά ότι ευρυζωνικότητα χωρίς ανταγωνισμό δεν μπορεί να ευοδωθεί στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή