ABP Plus International: τουριστική επένδυση 210 εκατ. στη Μαγνησία

ABP Plus International: τουριστική επένδυση 210 εκατ. στη Μαγνησία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικό σχέδιο ύψους άνω των 210 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει στη Μαγνησία η εταιρεία ABP Plus International, συμφερόντων του ομίλου εταιρειών Παρασκευαΐδη. Πρόκειται για επένδυση που θα φέρει την ονομασία Apollo Resort και θα υλοποιηθεί στην περιοχή του Σωρού, στον Βόλο.

Το σχέδιο της επένδυσης που είχε αποκαλύψει η «Κ» άρχισε να εκπονείται από το 2005 και αναμένεται να ξεκινήσει το 2009, αφού τώρα θα αρχίσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης. Το Apollo Resort θα περιλαμβάνει: Ξενοδοχείο 5 αστέρων με δυναμικότητα 300 κλινών, τουριστικές κατοικίες – time sharing, κέντρο θαλασσοθεραπείας – SPA, γήπεδο γκολφ 18 οπών, συνεδριακό κέντρο 1.100 ατόμων, καθώς και μαρίνα 150 σκαφών. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την επένδυση αυτή τα άμεσα οφέλη για την περιοχή και τους κατοίκους της Μαγνησίας θα είναι μεταξύ αυτών 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής, τουλάχιστον 700 μόνιμες θέσεις εργασίας, με την έναρξη λειτουργίας, 150 νέες θέσεις εργασίας σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, καταστήματα και επιχειρήσεις εφοδιασμού, συνολική αναβάθμιση μιας συγκριτικά υποβαθμισμένης περιοχής και αρχική δενδροφύτευση με 10.000 μεσογειακά φυτά και δένδρα. Επίσης, θα αυξηθεί η τουριστική ζήτηση για όλη τη Μαγνησία, με θεσμοθέτηση τακτικής αεροπορικής σύνδεσης του διεθνούς αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, με Αθήνα, Αγγλία και Γερμανία, όλο τον χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή