Aegean: εισάγεται στο Χρηματιστήριο η πρώτη αεροπορική

Aegean: εισάγεται στο Χρηματιστήριο η πρώτη αεροπορική

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Αεροπορία Αιγαίου» (Aegean) είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα περάσει τις πύλες της Σοφοκλέους. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες το ενημερωτικό δελτίο της «Aegean» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή των μετοχών της στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Η Aegean Αirlines, η οποία μετοχικά ελέγχεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Βασιλάκη, θα χρησιμοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Aegean Αirlines μετέφερε το 2006 συνολικά 4,45 εκατ. επιβάτες, πετυχαίνοντας αύξηση 11% σε σχέση με το 2005. Η εταιρεία προσφέρει σήμερα πτήσεις προς 15 ελληνικούς προορισμούς και άλλους 10 διεθνείς προορισμούς.

Η εταιρεία έχει προβεί σε συνολική παραγγελία αγοράς και μίσθωσης 19 αεροσκαφών Airbus A320. Η συνολική αξία της επένδυσης στην επόμενη τριετία για τα πρώτα 19 αεροσκάφη ξεπερνά τα 800 εκατ. δολάρια. Με την επένδυση αυτή η Aegean Airlines από το 2008 θα διαθέτει τον νεαρότερο σε ηλικία στόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2007 η Aegean Airlines μετέφερε 963.708 επιβάτες σε 10.915 πτήσεις, σημειώνοντας αύξηση στην επιβατική της κίνηση σε ποσοστό 24% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ποσοστό χρήσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων από τους επιβάτες της και την ταξιδιωτική αγορά έχει ήδη ξεπεράσει το 80%, με στόχο μέσα στο 2007 να καταργηθούν εντελώς τα χάρτινα εισιτήρια.

Στα υπόλοιπα θέματα της χθεσινής ατζέντας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενεκρίθησαν:

– Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Εταιρείας «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.» με δημόσια προσφορά.

– Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων» και την παροχή αδείας για τη διάθεση μερίδων της τράπεζας με δημόσια προσφορά χωρίς εισαγωγή στο Χ.Α.

– Το συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.» σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 3401/2005.

Επίσης, χορηγήθηκαν άδειες λειτουργίας ΑΕΕΔ στις υφιστάμενες ΑΕΛΔΕ: «AJAX» με έδρα τη Σαλαμίνα, «Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, «VERUS» με έδρα την Ορεστιάδα και «ΚΑΠΠΑ» με έδρα τη Λαμία.

Αποφασίστηκε ο διορισμός χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην EFG EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ, ακόμη επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 7.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα στις εταιρείες «CFS ΑΧΕΠΕΥ» και «ΣΑΡΡΟΣ ΑΧΕ» για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

Τέλος, ενεκρίθη ο πίνακας με τα άτομα που εξαιρούνται από τις εξετάσεις πιστοποίησης στελεχών σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 49 του ν. 3371/2005 και της σχετικής Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σημειώνεται ότι ο πίνακας των εξαιρουμένων θα αναρτηθεί από σήμερα στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή