«Πράσινο» για αναδιάρθρωση των τιμολογίων του ρεύματος

«Πράσινο» για αναδιάρθρωση των τιμολογίων του ρεύματος

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εσωτερική αναδιάρθρωση της ΔΕΗ αλλά και οι εξελίξεις γύρω από την Tellas αποτέλεσαν χθες το βασικότερο αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης, Τάκη Αθανασόπουλου, με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη. O κ. Αθανασόπουλος φαίνεται να έχει διασφαλίσει την πλήρη υποστήριξη του υπουργού Οικονομίας στις επιλογές του για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Επιχείρησης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Αλογοσκούφης φέρεται να αποδέχθηκε αίτημα του κ. Αθανασόπουλου για αναδιάρθρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. H πρόταση αναφέρεται σε αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμολογίων στη βάση ρήτρας καυσίμων και ρήτρας ρύπων. Στόχος είναι ο περιορισμός του μεταβλητού κόστους όχι μόνο για τη ΔΕΗ αλλά για το σύνολο των παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος. Για τον νέο τρόπο τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού.

Σε ό,τι αφορά την Tellas, ο κ. Αθανασόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Αλογοσκούφη άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Συζητάμε αν υπάρχει σκοπιμότητα παραμονής της ΔΕΗ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών λαμβάνοντας υπόψη και την πανευρωπαϊκή τάση όπου εταιρείες ενέργειας εισήλθαν στις τηλεπικοινωνίες στις αρχές της δεκαετίας του 1990, για να αποχωρήσουν δέκα χρόνια αργότερα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς».

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επί του παρόντος, πρόσθεσε ο κ. Αθανασόπουλος, συμπληρώνοντας ότι το πολιτικό περιβάλλον δεν μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της διοίκησης μιας επιχείρησης, οι οποίες λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων της.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας κορυφαίο στέλεχος τόνιζε χθες ότι «η προσφορά δεν φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική».

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης συζήτησε χθες σειρά θεμάτων που αφορούν στην Επιχείρηση εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, στις 15 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή