Στο ταμπλό πάλι οι μετοχές Μοχλός και Multirama

Στο ταμπλό πάλι οι μετοχές Μοχλός και Multirama

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μετοχές του Μοχλού (όμιλος Στέγγου) και της Multirama (όμιλος Γερμανού) επανέρχονται από σήμερα σε κανονικό καθεστώς διαπραγμάτευσης, ενώ ο τίτλος των Τεχνικών Εκδόσεων (όμιλος Λυμπέρη) εισέρχεται σε καθεστώς επιτήρησης. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη αλλαγή του αναθεωρημένου κανονισμού του Χ.Α. που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου 2007.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Χ.Α. για τις μετοχές των Τεχνικών Εκδόσεων, η εταιρεία μεταφέρεται στην κατηγορία επιτήρησης λόγω ζημιών που ξεπερνούν το 30% της καθαρής θέσης και διότι δεν έχουν γίνει ενέργειες για βελτίωση αυτής (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου). Επίσης, και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Χ.Α. στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης μεταφέρονται οι μετοχές των Ελληνικά Καλώδια, Lavipharm και Αltec.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο συνολικός αριθμός των εταιρειών ανά κατηγορία διαμορφώνεται ως εξής: μεγάλη κεφαλαιοποίηση 92, μεσαία & μικρή κεφαλαιοποίηση 171, ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών 15, επιτήρηση 17, αναστολή 14, σύνολο εταιρειών 309. Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή:

– των 958.117 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των μη εισηγμένων εταιρειών «Κλωστήρια Ροδόπης» και «Gallop». Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των 958.177 νέων μετοχών ορίστηκε η 11η Ιουνίου 2007.

– των 13.230.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «ΕΛΒΕ Ενδυμάτων», που προέκυψαν από τη μετατροπή ισάριθμων κοινών ανώνυμων μετοχών.

– των 5.000.0000 τεμαχίων ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, 15ετούς διάρκειας, επιτοκίου 4,70% και εκδόσεως 30/5/2007.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

– Την απόκτηση της ιδιότητας του εξ αποστάσεως μέλους της αγοράς αξιών του Χ.Α. από την εταιρεία – μέλος του ΧΑΚ «Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα Λτδ» στο πλαίσιο της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών ΧΑ – ΧΑΚ.

– Την ανανέωση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης Sprider ΑΕΒΕ από τη χρηματιστηριακή εταιρεία Merit

– Την εισαγωγή τριών νέων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης επί μετοχών και ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α. των ΣΜΕ επί των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών Μarfin, Μέτκα και Σιδενόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή