ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση 6,5 εκατ. ευρώ στη Λακωνία από την Βiofresh

Μονάδα παραγωγής φρεσκοστυμμένου και όχι συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού, που φέρει την έγκριση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δημιουργεί στη Λακωνία η εταιρεία Biofresh. H δυναμικότητα της μονάδας που ήδη έχει σχεδιασθεί ξεπερνά τα 20 εκατ. λίτρα, με την αρχική επένδυση να ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, 5,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού ενώ 1 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την εξασφάλιση των άρτιων υγιειονομικών συνθηκών της μονάδας και την προστασία του περιβάλλοντος, με στόχο η εγκατάσταση της Biofresh να γίνει η πρώτη «πράσινη» μονάδα της Λακωνίας. Οι χυμοί που δεν προέρχονται από συμπύκνωμα πορτοκαλιού αλλά περιέχουν μόνο το φυσικό υγρό του φρούτου και τις πραγματικές του ίνες, χωρίς την προσθήκη νερού (NFC), έχουν φθάσει στη Γαλλία στο 58,5%, με την Ισπανία να βρίσκεται στο 45,7%.

Στη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες το 51% της Mare Νostrum

Το 51% της εταιρείας εμπορίου ιχθύων Mare Nostrum απέκτησε η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, έναντι 2 εκατ. ευρώ. Πωλητής είναι ο κύριος μέτοχος της εταιρείας κ. Αθανάσιος Ισμαήλος, ο οποίος διατηρεί το 46,5%, ενώ το τίμημα τίμημα εξαγοράς θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια έως το 2011. Η Mare Nostrum δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας ιχθύων από το 1999 καθώς και στη μεταποίηση και επεξεργασία νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας. Διακινεί ετησίως περί τους 5.000 τόνους αλιευμάτων και έχει βασικά εξαγωγικό χαρακτήρα, καλύπτοντας όλες τις κύριες αγορές της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Επιπλέον, διαθέτει τρεις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή του Πόρου, δυναμικότητας 1.500 τόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή