Η J&P Αβαξ εξαγόρασε την «Αθηνά»

Η J&P Αβαξ εξαγόρασε την «Αθηνά»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατασκευαστική εταιρεία J&P Αβαξ εξαγόρασε την εταιρεία «Αθηνά ΑΤΕ» έναντι 38,9 εκατ. ευρώ. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταβίβαση μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου που αντιστοιχούν στο 47,37% της εταιρείας «Αθηνά» έναντι 1,67 ευρώ ανά μετοχή. Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται και η υποχρεωτική δημόσια πρόταση της J&P Αβαξ για την αγορά και των υπόλοιπων μετοχών της «Αθηνά», η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα.

Από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της «Αθηνά» είναι το ποσοστό 7,74% που διαθέτει στην κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τη ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου και που αναμένεται από φέτος να καταβάλει στους μετόχους το πρώτο προμέρισμα. Σε συνδυασμό με το 11,3% περίπου που ήδη διαθέτει η J&P Αβαξ, θα αποκτήσει ποσοστό 19,04%.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει συμμετοχή με ποσοστό της τάξεως του 5% στις κοινοπραξίες που αναδείχθηκαν πρόσφατα προσωρινοί μειοδότες στα συγχρηματοδοτούμενα οδικά έργα Μαλιακός-Κλειδί και Κόρινθος-Πάτρα-Τσακώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή