EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χορηγία 2 Gbps από τον ΟΤΕ «δικτυώνει» 25.000 φοιτητές

Δωρεάν σύνδεση 2 Gbps του δικτύου του με αυτό του Εθνικού Δικτύου Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) προσφέρει ο ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ χορηγεί στο ΕΔΕΤ σύνδεση χωρητικότητας 2 Gbps μεταξύ του δικτύου του (BRAS Κωλέττη) και του κόμβου του ΕΔΕΤ. Το όφελος για το ΕΔΕΤ ανέρχεται περίπου σε μισό εκατ. ευρώ για 6 μήνες. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, με τη χορηγία αυτή καλύπτονται οι ανάγκες περίπου 25.000 -και συνεχώς αυξανόμενων- εγγεγραμμένων φοιτητών στο πρόγραμμα «ΔΙΟΔΟΣ».

Το «Υγεία» στην Αλβανία

Η δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αλβανίας, η ίδρυση της φαρμακευτικής Εταιρείας Y- Pharma, η σύσταση της Εταιρείας βλαστοκυττάρων με την επωνυμία STEM-HEALTH S.A. και η δημιουργία Ενιαίου Φορέα Προμηθειών για όλα τα Νοσοκομεία και τις Υπηρεσίες του -υπό δημιουργία- ομίλου, αποτελούν τα πρώτα βήματα ανάπτυξης του Υγεία εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτά επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Υγεία κ. Πασχάλης Μπουχώρης, κατά την παρουσίαση της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου ιδιωτικού Ομίλου Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πλ. Θράκης: ομολογιακό 20 εκατ.

Την έκδοση ομολογιακού δανείου για την αναδιάρθρωση του δανεισμού έως και 20 εκατ. ευρώ και τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ για το 2006, ενέκρινε η συνέλευση της εταιρείας Πλαστικά Θράκης. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 20 Ιουνίου 2007.

Για την αναδιάρθρωση υφιστάμενου δανεισμού εγκρίθηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 20.000.000 ευρώ και διάρκειας μέχρι 15 έτη. Στη συνέχεια, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε στη σύσταση Κοινωνίας Αστικού Δικαίου με συμμετοχή της εταιρείας κατά 50% για την τουριστική-οικιστική εκμετάλλευση έκτασης κοντά στην Ελούντα και στη συμφωνία για συγχώνευση της θυγατρικής εταιρείας στη Ρωσία Stalker GC με την εμπορική εταιρεία Rossi Global Colors διανομέα των προϊόντων της Πλαστικά Κρήτης.

Κleemann: Μέρισμα 0,30 ευρώ

Τη διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ για τη χρήση του 2006, αλλά και την έκδοση ενός ή περισσοτέρων κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι του ποσού των 25 εκατ. ευρώ ενέκρινε η συνέλευση της Kleemann. Τα νέα δάνεια θα διατεθούν στην αναδιάρθρωση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της προγράμματος της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή