Τον Νοέμβριο η απάντηση της ΔΕΗ στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κοζάνης

Τον Νοέμβριο η απάντηση της ΔΕΗ στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κοζάνης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου πήρε η διένεξη που έχει ξεσπάσει μεταξύ φορέων του Νομού Κοζάνης και της ΔΕΗ για τα περιβαλλοντικά. Αντιπροσωπεία κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου του Νομού Κοζάνης συναντήθηκε χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον υπουργό Δ. Σιούφα, τον γενικό γραμματέα N. Στεφάνου και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο, στους οποίους και έθεσαν θέματα που συνδέονται με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή, αλλά και το αίτημά τους για μετεγκατάσταση του οικισμού Ακρινής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης και οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης Νίκος Τσιαρτσιώνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης.

Οπως είναι ήδη γνωστό, οι κάτοικοι της Ακρινής με αίτημα τη μετεγκατάσταση του οικισμού προχώρησαν στις αρχές του μήνα σε κατάληψη των ταινιοδρόμων σε λιγνιτωρυχείο της περιοχής. H διοίκηση της ΔΕΗ είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή καλώντας τους κατοίκους να διακόψουν την κατάληψη και να προχωρήσουν σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων. H ΔΕΗ δεν είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα της μετεγκατάστασης επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία που θέτει ως προϋπόθεση την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος στο υπέδαφος του οικισμού, κάτι που δεν υφίσταται στην περίπτωση της Ακρινής. Οι κάτοικοι επικαλούνται γενικότερες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και εμμένουν στο αίτημα για μετεγκατάσταση.

Χθες, ο κ. Αθανασόπουλος ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ μελετά το συνολικό ζήτημα των δραστηριοτήτων της στον Νομό Κοζάνης και δεσμεύτηκε ότι μέχρι της αρχές Νοεμβρίου, η εταιρεία θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τις οριστικές της θέσεις για μια σειρά από ζητήματα που έχουν θέσει οι φορείς του νομού, με γνώμονα τους ανθρώπους της περιοχής, το περιβάλλον και τις αναπτυξιακές δραστηριότητες της επιχείρησης.

Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε ότι το σύνολο των θεμάτων θα αντιμετωπίζεται εφεξής σε θεσμικό επίπεδο και ορίστηκε ομάδα εργασίας, που αποτελείται από τις παραγωγικές δυνάμεις του νομού, υπό τον συντονισμό του νομάρχη κ. Δακή και σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Λεούδη και στελέχη της ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή