Ικανοποίηση Αθήνας για τη συμφωνία με Πούτιν

Ικανοποίηση Αθήνας για τη συμφωνία με Πούτιν

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εντυπωσιακή συμφωνία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε ο νέος αγωγός φυσικού αερίου «South Stream» να διέλθει από την Ελλάδα, απασχόλησε εκτενώς χθες την κυβερνητκή επιτροπή.

Η ικανοποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την επίτευξη της συμφωνίας ήταν έκδηλη, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Στο κλίμα αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε ότι έτσι επιτυγχάνεται περαιτέρω ενίσχυση της χώρας ως ενεργειακού κόμβου.

Ωστόσο, εν αναμονή του επισήμου αιτήματος των δύο στρατηγικών εταίρων του νέου αγωγού (της ρωσικής Gazprom  και της ιταλικής Eni) προς την Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν άδεια για τη διέλευσή του, ανοικτό παραμένει το θέμα εάν ο αγωγός θα διέλθει ευθέως από την Ελλάδα στα στενά του Οτραντο στη νότια Ιταλία ή θα φτάσει στη βόρεια Ιταλία μέσω Αλβανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή