EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Crown Hellas: διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,13 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Crown Hellas για τη παρελθούσα οικονομική χρήση. Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου ενώ η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 17 Ιουλίου 2007. Στη διάρκεια του πενταμήνου Ιανουαρίου-Μαΐου 2007, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 131,9 εκατ. ευρώ έναντι 122,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Την ίδια περίοδο που το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 31,3% και διαμορφώθηκε στα 15,8 εκατ. ευρώ από 12 εκατ. ευρώ το περσινό πεντάμηνο και τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 9,5 εκατ. από 5,5 εκατ. Το περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 69,1% και διαμορφώθηκε στο 9,3% από 5,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι για 3η συνεχή χρονιά, οι μικρομέτοχοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την απαξιωτική πορεία της μετοχής, θεωρώντας ως υπεύθυνη την αμερικανική μητρική Crown που επιθυμεί να οδηγήσει εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό τη θυγατρική της στην Ελλάδα.

Εξοδος Elbisco από Ηelberica

Την πώληση της συμμετοχής της έναντι 1.250.000 ευρώ στην εταιρεία Helberica που εδρεύει στην Ισπανία αποφάσισε η διοίκηση της Elbisco και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επομένης εβδομάδας. Ειδικότερα, η Elbisco συμμετέχει με 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας το οποίο αποτελείται από 225.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ευρώ εκάστη. Το ποσό που θα λάβει, θα χρησιμοποιηθεί για τη μερική αποπληρωμή του τραπεζικού δανεισμού της. Στις τελευταίες δημοσιευμένες ετήσιες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Elbisco, η Helberica συμμετείχε με 0,7% επί του ενοποιημένου συνόλου του ενεργητικού ενώ οι πωλήσεις της αντιπροσώπευαν το 0,9% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Στις ετήσιες εταιρικές οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2006 η Helberica είχε καταχωρηθεί στο κονδύλι του ισολογισμού «Επενδύσεις σε συγγενείς εταιρείες» στην αξία κτήσης της συμμετοχής ήτοι 1.125.000 ευρώ.

Στόχοι της Olympic Catering

Αύξηση τουλάχιστον κατά 17% αναμένει φέτος από το αεροπορικό κέτερινγκ που συμμετέχει κατά 51% στη διαμόρφωση του κύκλου εργασιών της η Olympic Catering η οποία δεν θα διανείμει μέρισμα για την τρέχουσα χρήση. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων η εκτίμηση για την αύξηση αυτή σχετίζεται με την ανάληψη του return catering από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές που αποτελούν κύριο πελάτη της εταιρείας. Σημειώνεται ότι για τη χρήση του 2006 η εκμετάλλευση χώρων εστίασης αποτέλεσε το 41% του συνολικού κύκλου εργασιών και ο κλάδος του βιομηχανικού κέτερινγκ στο 8%. H εταιρεία επιβαρύνεται με το κόστος εθελουσίας εξόδου προσωπικού από την υπηρεσία, όπου εντός της χρήσης του 2006 απεχώρησαν 71 άτομα με συνολικό κόστος 3.310 χιλ. ευρώ. Επιπλέον η εταιρεία εξακολουθεί να επιβαρύνεται με σχετικά υψηλό δανεισμό και χρηματοοικονομικά έξοδα ως απόρροια της παροχής πίστωσης προς τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, όπως αναφέρεται στην Εκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. O κύκλος εργασιών της Olympic Catering πέρυσι ανήλθε σε 48,43 εκατ.ευρώ και τα αποτελέσματα προ φόρων στα 1,6 εκατ. ευρώ.

Lavipharm: θετικές προβλέψεις

Το μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή αλλά και προβλέψεις για αύξηση πωλήσεων κατά 26%, ανακοινώθηκαν στη χθεσινή συνέλευση της Lavipharm. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι φέτος αναμένονται πωλήσεις ύψους 290 εκατ. ευρώ έναντι 230 εκατ. ευρώ στη χρήση 2006, ( αύξηση 26%), ενώ τα κέρδη EBITDA θα ανέλθουν σε 40 εκατ. Η βελτίωση αυτή θα είναι αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα στις δραστηριότητες της εταιρείας, αλλά και της ανάπτυξης νέων προϊόντων και κυρίως από το νέο σκεύασμα φεντανύλη η οποία εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου στην ελληνική αγορά και ώς το τέλος του έτους στις ΗΠΑ. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ και 90 εκατ. ευρώ κέρδη ΕΒΙΤDΑ.

Συνήγορος υπέρ καταναλωτή

Σε έγγραφη σύσταση τόσο προς την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων CompactLain A.E. όσο και προς τον καταναλωτή που υπέβαλε καταγγελία εναντίον της για ελαττώματα σε καινούργιο αυτοκίνητο που αγόρασε, προχώρησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Κατά την εξέταση της υπόθεσης διαπίστωσε «πλημμελή και ανακόλουθη συναλλακτική συμπεριφορά κι από τα δύο μέρη» και πρότεινε ως συμβιβαστική λύση την επιστροφή στον καταναλωτή μέρους του ποσού αγοράς του αυτοκινήτου. Τα δύο μέρη έχουν προθεσμία 15 ημερών να του γνωστοποιήσουν εγγράφως αν αποδέχονται ή όχι τη συμβιβαστική αυτή λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή