«Εναλλακτική Αγορά» για τις μικρές επιχειρήσεις

«Εναλλακτική Αγορά» για τις μικρές επιχειρήσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εναλλακτική Αγορά» αντί «Αγορά Υψηλού Κινδύνου» θα ονομάζεται η νέα χρηματιστηριακή αγορά που θα δημιουργηθεί μέσα στο 2007 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς χθες το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε να υποβάλει αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έγκριση λειτουργίας της νέας αγοράς, προτείνοντας και την αλλαγή της ονομασίας.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε τον κανονισμό του Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης, διέγραψε την «Τρωίλος ΚΕΠΕΥ» από εξ αποστάσεως μέλος του Χ.Α. μετά την εμπλοκή της στο θέμα των ομολόγων και ενημερώθηκε για τη δημοσίευση του πληροφοριακού σημειώματος της εταιρείας «Νίκος Γκάλης» σχετικά με την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας, λόγω της συγχώνευσης διά απορροφήσεως της εταιρείας «Σάος Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σαμοθράκης».

Παράλληλα χθες συνεδρίασε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στην Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Ακόμη, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τα ενημερωτικά δελτία των εισηγμένων Alpapis και Τεχνικής Ολυμπιακής, που θα πραγματοποιήσουν αύξηση των ιδίων τους κεφαλαίων και θα εισαγάγουν τις νέες τους μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επίσης ενεκρίθη το συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της «MIG» αλλά και το αίτημα της «Τραμουντάνα ΙΙ συμμετοχών» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeze out) των υπολοίπων μετοχών της «Νοtos com». Είναι πλέον θέμα χρόνου να εξέλθει και η μετοχή της Notos Com (πρώην Παπαέλληνας) από το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Τέλος, ενεκρίθη το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας Α.Ε.» και η παροχή αδείας για τη διάθεση μερίδων της τράπεζας με δημόσια προσφορά χωρίς εισαγωγή στο Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή