Παρνασσός: κέρδη από το δεύτερο έτος της εκμετάλλευσης του συγκροτήματος Alcity

Παρνασσός: κέρδη από το δεύτερο έτος της εκμετάλλευσης του συγκροτήματος Alcity

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το καλοκαίρι του 2009 προβλέπει η διοίκηση της Παρνασσός τη σταδιακή λειτουργία του συγκροτήματος ψυχαγωγίας Alcity που δρομολογεί στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Αγίου Κοσμά. Η εταιρεία προβλέπει κύκλο εργασιών ύψους 59 εκατ. ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και κέρδη από το δεύτερο έτος της εκμετάλλευσης, δείγμα των υψηλών προοπτικών της επένδυσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Παρνασσός, η έναρξη των εργασιών τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2008. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 150 εκατ. ευρώ. Ετσι, η Σείρος Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει το έργο και είναι κατά 95% θυγατρική της Παρνασσός του κ. Πανούση, αναμένεται να συστήσει εταιρεία ειδικού σκοπού, όπου θα ενταχθεί το εν λόγω έργο.

Παράλληλα, η Σείριος έχει σχεδιάσει την πραγματοποίηση διαδοχικών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το έργο.

Ηδη, μάλιστα έχει γίνει η πρώτη αύξηση ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.

Μετά την είσοδο της ΓΕΚ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΤΙΚΑΤ, είχε δημιουργηθεί η αίσθηση για πρόσθετα οφέλη και από την επένδυση της συνδεδεμένης με την ΑΤΤΙΚΑΤ, Παρνασσός. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αν και δεν αποκλείεται εν τέλει να συμμετάσχει η ΓΕΚ στην επένδυση, τουλάχιστον αναφορικά με το κατασκευαστικό του σκέλος, μιας και η διοίκηση της Παρνασσός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης στην Παρνασσός αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή