Πρόγραμμα προώθησης των κατασκευών και των δομικών υλικών

Πρόγραμμα προώθησης των κατασκευών και των δομικών υλικών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και πληθώρα επιχειρηματικών αποστολών, συχνά συνοδεία υπουργών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στις δράσεις που αναμένεται να αναλάβει ο ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ Α.Ε., στο πλαίσιο της προώθησης στο εξωτερικό των κλάδων των κατασκευών, των δομικών υλικών, του εξοπλισμού και των υπηρεσιών. Ως αγορές-στόχοι έχουν επιλεγεί οι αγορές των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της ευρύτερης περιοχής της Κίνας, της Ινδίας, των Αραβικών χωρών και των Βαλκανίων.

Οπως ανέφερε σε σχετικό χαιρετισμό του σε χθεσινή εκδήλωση του ΟΠΕ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, «τα αποτελέσματα της εξαγωγικής πολιτικής που εφαρμόζουμε από το 2004 και της μεγάλης προσπάθειας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι χειροπιαστά. Οι εξαγωγές μας διανύουν τον τρίτο χρόνο βελτίωσης και αναμένεται να φτάσουν το 9,8% του ΑΕΠ φέτος». Το 2005 η αύξηση των εξαγωγών ήταν της τάξεως του 13,1%, ενώ το 2006 η άνοδος διαμορφώθηκε σε 18,2%. Κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, δε, η αύξηση αγγίζει το 14,2%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους. Ο κ. Αλογοσκούφης προσέθεσε ότι η πρωτοβουλία του ΟΠΕ για την προώθηση των ελληνικών δομικών υλικών, όπως είναι τα μάρμαρα ή και προϊόντα που εμπεριέχουν σημαντική τεχνογνωσία, όπως είναι τα κουφώματα αλουμινίου, αποτελεί μια στοχευμένη δράση για την ενίσχυση των εξαγωγών αυτού του κλάδου.

Πλην των κατασκευαστικών εταιρειών, από τη νέα πρωτοβουλία του ΟΠΕ αναμένεται να ευνοηθεί συνολικά ο κλάδος της οικοδομής (π.χ. αλουμίνιο, γρανίτης, πλαστικά, ηλεκτρολογικό υλικό, τσιμέντο, τούβλο, μάρμαρο), ο κλάδος του εξοπλισμού κατοικίας και κτιρίων, υπηρεσίες, όπως γραφεία μελετών-συμβούλων και ο τομέας του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πολιτικής του ΟΠΕ, θα επιχειρηθεί συγκέντρωση και συντονισμός των ελληνικών κλαδικών φορέων, θα προβληθούν σημαντικά έργα, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί ελληνικά προϊόντα, ενώ η σχετική πρωτοβουλία θα έχει παρουσιαστεί σε όλες τις αγορές-στόχους έως τα τέλη του έτους. Σημαντικό επίσης θεωρείται το γεγονός της λειτουργίας ειδικού δικτυακού τόπου (www.grbuilding.gr), όπως επίσης και ελληνικού ηλεκτρονικού αρχείου υλικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή