Η Nike κόστισε 13,9% στην κερδοφορία της Elmec Sport

Η Nike κόστισε 13,9% στην κερδοφορία της Elmec Sport

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανής καθίσταται η απώλεια των χονδρικών πωλήσεων της αμερικανικής εταιρείας Nike σε Ελλάδα και Κύπρο, στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της Elmec Sport.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών περιορίστηκε σε 32,2 εκατομμύρια ευρώ το υπό εξέταση διάστημα, έναντι 52,8 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 383.279 ευρώ φέτος, από 2,34 εκατομμύρια ευρώ πέρσι. Περαιτέρω, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στα 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, υποχωρώντας κατά 13,9%, ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2007, παρέμειναν περίπου στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αγγίζοντας τα 90 εκατ. ευρώ έναντι 91 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η διοίκηση της Elmec εκτιμά πάντως θετικά τα προαναφερθέντα αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της απώλειας, αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση της εταιρείας αθλητικών ειδών Converse, αλλά και ξεκινώντας τη λειτουργία του δεύτερου εκπτωτικού καταστήματος Factory Outlet στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Επιπλέον, επισημαίνει τη θετική εξέλιξη των μεγεθών της θυγατρικής εταιρείας στη Ρουμανία, Elmec Romania SRL, η οποία κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 57%, στα 18 εκατ. ευρώ, και πέτυχε κέρδη EBITDA ύψους 3 εκατ. ευρώ, από 0,52 εκατ. ευρώ πέρσι. Περαιτέρω, σημαντική συμβολή στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2007 είχαν και τα Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. με αύξηση του κύκλου εργασιών τους πάνω από 33% και διπλασιασμό του EBITDA τους. Κατόπιν αυτών, εκτιμάται ότι ο στόχος για ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 210 εκατ. ευρώ και κερδών EBITDA ύψους 22 εκατ. ευρώ, δύναται να επιτευχθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή