Σε θετική ρότα και τον Αύγουστο η οικονομία, δείχνει ο δείκτης Προμηθειών

Σε θετική ρότα και τον Αύγουστο η οικονομία, δείχνει ο δείκτης Προμηθειών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 53,6 μονάδες βρέθηκε τον Αύγουστο του 2007 ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) παρουσιάζοντας ελάχιστη υποχώρηση από τις 54 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο. Ως γνωστόν, παραμονή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει την κίνηση της οικονομίας στη θετική πλευρά.

Ειδικότερα, από τα επιμέρους στοιχεία του δείκτη προκύπτουν τα ακόλουθα:

Παραγωγή και ζήτηση. Οι Ελληνες κατασκευαστές εξακολούθησαν να αυξάνουν τα επίπεδα παραγωγής των εργοστασίων τους με έντονο ρυθμό τον Αύγουστο, γεγονός το οποίο συνέδεσαν με τον αυξημένο όγκο πωλήσεων.

Η έντονη ζήτηση, ιδιαίτερα από τις εγχώριες αγορές, ενίσχυσε την πρόσφατη αύξηση του όγκου των εισερχόμενων νέων παραγγελιών. Ο ρυθμός αύξησης του συνόλου των νέων εργασιών παρέμεινε σταθερός, παρόλο που οι νέες παραγγελίες εξαγωγών παρουσίασαν μέτρια αύξηση.

Απασχόληση. Οι εταιρείες προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό κατά την πρόσφατη περίοδο της έρευνας, αν και ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης παρουσίασε μείωση σε σύγκριση με την υψηλή τιμή που παρουσίασε τον Ιούλιο. Επιπλέον, ο ρυθμός αύξησης των επιπέδων στελέχωσης ήταν ασθενής και ο βραδύτερος που έχει καταγραφεί κατά την τρέχουσα περίοδο των οκτώ μηνών που παρουσιάζει αύξηση.

Τιμές. Ο ρυθμός αύξησης των τιμών παρέμεινε έντονος (και σε γενικές γραμμές αμετάβλητος) τον Αύγουστο. Υπήρξαν αναφορές που επεσήμαιναν ότι η έντονη ζήτηση για ορισμένα προϊόντα οδήγησε σε αύξηση των τιμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή