Σε 15 ημέρες κρίνεται ο διαγωνισμός για τη μαρίνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Σε 15 ημέρες κρίνεται ο διαγωνισμός για τη μαρίνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 20 Σεπτεμβρίου μετατέθηκε η ημερομηνία αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών των 12 επιχειρηματικών σχημάτων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τη μακρόχρονια εκμίσθωση της μαρίνας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο διαγωνισμός, που διενεργείται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, αφορά την εκμίσθωση για χρονική περίοδο 35 ετών με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της μαρίνας και την εκτέλεση των προωθούμενων έργων σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης των υποδομών της. Ο ανάδοχος θα έχει, μεταξύ άλλων, υποχρέωση καλής λειτουργίας, ασφάλισης και φύλαξης της μαρίνας, θα υποχρεούται δε να διενεργεί τη συντήρηση της μαρίνας βάσει προκαθορισμένου προγράμματος συντήρησης (τακτικής ετήσιας και βαριάς συντήρησης). Ο διαγωνισμός σε αυτή τη φάση βρίσκεται στη δεύτερη φάση.

Οι όροι

Στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί προκειμένου να συμμετάσχουν οι εταιρείες στον διαγωνισμό συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αποδεδειγμένη αξιόλογη εμπειρία στη διαχείριση και εκμετάλλευση μαρίνων κατ’ ελάχιστον αναλόγου μεγέθους και χαρακτηριστικών με τη μαρίνα του Φαλήρου και η επαρκής χρηματοοικονομική δυνατότητα. Ως επαρκής χρηματοοικονομική δυνατότητα έχει ορισθεί και ο κύκλος εργασιών της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης να φθάνει, τουλάχιστον, σε 3 εκατ. ευρώ.

Επειτα από την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα επικυρωθεί με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αφού προηγηθεί η εξέταση ενδεχόμενων ενστάσεων. Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό συμμετέχουν τα επιχειρηματικά σχήματα

Βερνίκος-J&Ρ Αβαξ, ΚΑΕ-ΤΕΚΑΡΤ ΚΑΛΑΜΗΣ, Τεχνική Ολυμπιακή, Αρχιμήδης ΑΤΕ-ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ ΑΤΕ, ΠΑΛΑΝΚΟ-ΙGΥ, Lamda Developement, Ελληνική Τεχνοδομική-Κόσμος Γιώτινγκ, Ολύμπικ Μarine, Κοινοπραξία ΕΚΚΑ, Κυριακούλης-Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας-Αθηνά-Φαέθων, Labert Smith Ηampton-Ευρωκτιριοκτηματική, ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ-Τρίτων.

Τι έπεται

Εξάλλου, σε αρχικό στάδιο κατάθεσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την εκμίσθωση ή πώληση άλλων 4 περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για την εκμίσθωση έκτασης που λειτουργεί το γκολφ Αφάντου, έκτασης στην Ανάβυσσο, των 2 Ξενία Σκιάθου και Βυτίνας καθώς και την πώληση του καζίνο της Κέρκυρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή