Ανατροπές στον κλάδο υγείας σχεδιάζει το Ιασώ

Ανατροπές στον κλάδο υγείας σχεδιάζει το Ιασώ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαρκή αναζήτηση συνεργειών και τρόπων ενίσχυσης της παρουσίας του στην αναμορφούμενη αγορά ιδιωτικής υγείας, βρίσκεται το Ιασώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος τοποθετεί την ανάπτυξή του σε δύο άξονες. Αφενός την αυτόνομη παρουσία του σε τομείς όπου δεν είχε έως σήμερα παρουσία, όπως ο παιδιατρικός τομέας, και αφετέρου στη σύναψη συμφωνιών με άλλους παίκτες του κλάδου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο και μετοχικής συνεργασίας. Μάλιστα όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι αναμένονται σημαντικές ανατροπές.

Ειδικότερα, το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα εγκαινιαστεί η Παιδιατρική Κλινική του ομίλου, η οποία βρίσκεται εντός της οικοπεδικής έκτασης που στεγάζεται το μαιευτήριο, ενώ, ομαλά εξελίσσονται οι εργασίες στο Ιασώ Θεσσαλίας.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τη σχέση του Ιασώ με τη Euromedica, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, με το Ιασώ να ενδιαφέρεται για το εκτεταμένο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων της Euromedica και να εξετάζει τη διείσδυσή του στο μετοχικό της κεφάλαιο, αν και επισήμως η διοίκηση δεν παίρνει σαφή θέση. Σήμερα η Euromedica ελέγχει πλέον του 10% του μαιευτηρίου και μια τέτοια εξέλιξη θα ανέτρεπε την ισχύουσα σχέση τους.

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι ιατροί του Metropolitan έχουν μετακινηθεί προς το Ιασώ General, γεγονός που φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το ενδιαφέρον των δύο εταιρειών για την αναζήτηση συνεργειών μεταξύ τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή