Η Εθνική – P&K ΑΧΕΠΕΥ ανεβάζει τον πήχυ για τη μετοχή της S&Β

Η Εθνική – P&K ΑΧΕΠΕΥ ανεβάζει τον πήχυ για τη μετοχή της S&Β

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο των 15,10 ευρώ ανά μετοχή, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη S&Β, η Εθνική ΑΧΕ – P&K ΑΧΕΠΕΥ από τα 13,10 ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη και ταυτόχρονα διατηρεί τη σύσταση «overweight». Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της χρηματιστηριακής, τονίζεται ότι « η αύξηση της τιμής-στόχου πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ανακοίνωση «ισχυρών» μεγεθών για το β΄ τρίμηνο του έτους, την ευνοϊκή απόφαση του δικαστηρίου για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων βωξίτη και τη διεύρυνση της αποτίμησης για ένα χρόνο (τέλη του 2008)». Αυτό υπογραμμίζουν οι αναλυτές στην έκθεσή τους με τίτλο: «Θετικές προοπτικές στηριζόμενες από σταθερά αποτελέσματα και ξεκάθαρη στρατηγική».

Παράλληλα προσθέτουν ότι τα βασικά πλεονεκτήματα της S&B είναι τα εξής: α) η υψηλή θέση που διαθέτει η S&B στην αγορά, επισημαίνοντας πως ο όμιλος έχει διεθνή παρουσία, β) τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές που διαθέτει και που επιτυγχάνονται μέσω υγιούς οργανικής ανάπτυξης, επικεντρωμένων εξαγορών. Χωρίς να ληφθούν υπόψη επιπλέον εξαγορές, οι εκτιμήσεις της Εθνικής ΑΧΕ- P&K ΑΧΕΠΕΥ κάνουν λόγο για μέση ετήσια αύξηση των κερδών της τάξης του 18,5% την περίοδο 2006-2009. Ακόμη υπογραμμίζονται τα εξής: η μετοχή είναι «λογική» αν όχι «ελκυστική» στα τρέχοντα επίπεδα (διαπραγματεύεται 10,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008) και διαθέτει περιθώριο ανόδου της τάξης του 33,9% με βάση αρκετά «συντηρητικές εκτιμήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή