Και τρίτη ανάκληση παιχνιδιών από Mattel

Και τρίτη ανάκληση παιχνιδιών από Mattel

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εταιρική της φήμη αλώβητη προσδοκά να παραμείνει η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Mattel, μετά και την τρίτη εθελουσία ανάκληση εξαρτημάτων παιχνιδιών στο χρονικό διάστημα ενός μήνα. Χθες, με ανακοίνωσή της η μητρική εταιρεία, Mattel Inc., διεμήνυσε ότι αποσύρει εξαρτήματα που περιλαμβάνονται σε 7 σετ παιχνιδιού/έπιπλα με το σήμα Barbie και τη μηχανή τρένου από το σετ συμπληρωματικών αξεσουάρ της σειράς Geotrax της Fisher-Ρrice, λόγω υπέρβασης του επιτρεπτού ορίου μολύβδου σε τμήματα της επιφάνειάς τους. Η ανάκληση στη χώρα μας αφορά σε συνολικά 23.850 τεμάχια, που διατέθηκαν στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2007 έως σήμερα, εκ των οποίων εκτιμάται ότι στους τελικούς καταναλωτές έχουν φθάσει περί τα 14.800 τεμάχια. Οπως διευκρινίζεται, η εταιρεία προέβη στην ανάκληση αυτή στη βάση εκτενών ερευνών και ελέγχων που διενεργεί σε προϊόντα που παρασκευάζονται στην Κίνα από τρίτους παραγωγούς, και όχι επειδή αναφέρθηκε κάποιο επιβλαβές περιστατικό.

Η Mattel Inc., διά στόματος του προέδρου της, Ρόμπερτ Εκερτ, ζήτησε εκ νέου συγγνώμη από τους καταναλωτές και επισήμανε ότι οι ανακλήσεις αυτές προκύπτουν ως συνέπεια της καθιέρωσης ενός ενισχυμένου αυστηρού συστήματος ελέγχου 3 σταδίων. Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης διερεύνησης, ανακαλύφθηκαν κάποια επηρεαζόμενα προϊόντα, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν ορισμένοι εργολάβοι από την παραγωγή για λογαριασμό της Mattel. Από την πλευρά της, η ελληνική θυγατρική συνιστά στους Ελληνες γονείς, για προληπτικούς λόγους, να διακόψουν τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων από τα παιδιά τους ενώ σε συνεργασία με τα καταστήματα λιανικής πώλησης παιχνιδιών εγκατέστησε ειδικό σύστημα απευθείας επιστροφής των ανακαλουμένων εξαρτημάτων προς αυτήν, και αντικατάστασής τους. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www.service.mattel.com και να επικοινωνούν με τη Mattel ΑΕΒΕ, χωρίς χρέωση, στα τηλέφωνα 800 801-8040 και 210-92.87.407. Σημειώνεται ότι δεν έχει αναφερθεί επιβλαβές περιστατικό στην Ελλάδα ή παγκοσμίως, σχετιζόμενο με κάποιο από τα προαναφερθέντα παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή