«Τρέχει» ο διαγωνισμός για τις μαρίνες της Κέρκυρας και του Ηρακλείου

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για τις μαρίνες της Κέρκυρας και του Ηρακλείου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες κατασκευής νέου λιμένος σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα και μαρίνας στον Ορμο Δερματά Ηρακλείου, συνολικού προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ και για τα δύο έργα. Ηδη από την περασμένη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες υπέβαλαν τους φακέλους τους στο πλαίσιο της Α΄ φάσης του κλειστού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της Σύμβασης Παραχώρησης των έργων.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, για την ανάθεση με Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Μελέτη-Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Λιμένος Σκαφών Αναψυχής Κέρκυρας» και «Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στη θέση ΣΠΗΛΙΑ του Λιμένος Κέρκυρας», έχουν εκδηλώσει επτά εταιρείες ή όμιλοι εταιρειών, όπως: ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΕΒΕ, LAMDA DEVELOPMENT, ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΤΕΕ, J & P ΑΒΑΞ – ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.- ΚΟΡΦΟΥ ΓΟΥΟΤΕΡΠΑΡΚ Α.Ε, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε, ΛΟΡΔΟΣ ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ (LORD JAKOB ROTHSCHILD)- ΠΙΤΕΡ ΜΑΝΚ (PETER MUNK) – ΤΙΜΟΘΥ ΤΣΑΝΤΓΟΥΪΚ (TIMOTHY CHADWICK) – ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΡΑΣ και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.- ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε.- ΤΡΙΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ Α.Ε.

Το «Εργο», συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, στο πλαίσιο της εθνικής λιμενικής πολιτικής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και αφορά την προώθηση της ανάπτυξης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του Λιμένος Σκαφών Αναψυχής Κέρκυρας καθώς και τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στη θέση Σπηλιά.

Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει: στην αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης και της ποιότητας του περιβάλλοντος, στην αύξηση του τουρισμού υψηλής στάθμης, στη δημιουργία ευκαιριών για δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, στην τόνωση της εμπορικής και τουριστικής κίνησης της Κέρκυρας και στην αύξηση των προσόδων της Ο.Λ. Κέρκυρας Α.Ε. από την εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένος.

Το «Εργο», ύψους 50 εκατ. ευρώ, αφορά την προώθηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Νέου Τουριστικού Λιμένος Ηρακλείου στον Κόλπο του Δερματά. Με τη δημοπράτηση του έργου αυτού, ουσιαστικά ενισχύεται η αξιοποίηση και ανάπλαση του Λιμανιού του Ηρακλείου και παράλληλα εξυπηρετούνται στόχοι στην ευρύτερη περιοχή του Τουριστικού Λιμένος που αφορούν λειτουργίες και δραστηριότητες υψηλής ποιότητας. Εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των επισκεπτών της και θα συμβάλει στην οικονομική και διοικητική της ανάπτυξη.

Ηδη από την περασμένη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου σχετικούς φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Αναδόχου Σύμβασης Παραχώρησης στο Εργο με τίτλο «Μελέτη – Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης», έχουν υποβάλει οι εταιρείες ΑΜΕΚ – ΒΙΟΤΕΡ, ΣΕΙΡΙΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. και J & P – ΑΒΑΞ Α.Ε. – LAMDA DEVELOPMENT.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή