Οι ξενοδόχοι ζητούν από τα κόμματα γενναιότερες μεταρρυθμίσεις

Οι ξενοδόχοι ζητούν από τα κόμματα γενναιότερες μεταρρυθμίσεις

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόμνημα με τους βασικούς άξονες μιας διαχρονικής εθνικής πολιτικής για τουρισμό, επί των οποίων απαιτούνται δεσμεύσεις και δράσεις ευρείας συναίνεσης, υπέβαλε στα πολιτικά κόμματα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με αφορμή τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.

Με το υπόμνημα ζητούνται, μεταξύ άλλων, περισσότερες τομές, γενναιότερες μεταρρυθμίσεις και συνέχεια των διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να θωρακιστεί ικανοποιητικά ο κλάδος, να βελτιωθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητά του και να διασφαλιστεί η συνέχεια της αναπτυξιακής του πορείας.

Σε σχετική επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο γενικός γραμματέας Σπύρος Γαλιατσάτος επισημαίνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός διανύει το τελευταίο διάστημα μία ιδιαίτερα ελπιδοφόρο πορεία που χαρακτηρίζεται από σημαντική αύξηση των βασικών μεγεθών του, αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης καθώς και ενίσχυση της άμεσης και έμμεσης επίδρασης της τουριστικής δραστηριότητας σε σειρά άλλων κλάδων και παραγωγικών διαδικασιών, αλλά κυρίως στην περιφερειακή ανάπτυξη και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα εξής:

-Στην προώθηση της ρύθμισης για τη «λειτουργική τακτοποίηση» των ξενοδοχείων.

– Στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με στόχο το ευέλικτο και φιλικό επενδυτικό πλαίσιο, τη διευκόλυνση της υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων, και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

-Στον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων.

– Στην απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης Visa για τις χώρες όπου εξακολουθούν να εκδηλώνονται προβλήματα.

– Στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από μία ταχύτατη προσαρμογή του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος αλλά και των σχετικών διαδικασιών του Αναπτυξιακού Νόμου και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα.

-Στην ολοκλήρωση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση δημόσιων έργων και υποδομών και τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας τους.

– Στη στοχευμένη στρατηγική για τις αερομεταφορές (σύγχρονα αεροδρόμια, ελκυστικά από πλευράς κόστους και υπηρεσιών για τους αερομεταφορείς) και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

– Στην επίσπευση της ολοκλήρωσης των νέων μεγάλων εθνικών και περιφερειακών οδικών αξόνων.

– Στην ολοκλήρωση της αναθεώρησης του καθεστώτος τελών υπέρ ΟΤΑ που καταβάλλουν οι τουριστικές επιχειρήσεις με ένα μοντέλο δικαιότερου ισομερισμού των επιβαρύνσεων.

– Στην έγκαιρη προετοιμασία και υλοποίηση της νέας διαφημιστικής εκστρατείας του τουρισμού για την περίοδο του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή