EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Merill Lynch «ψηφίζει» για τον… ΟΤΕ

Και η Merill Lynch ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Ο επενδυτικός οίκος παρά το γεγονός ότι διατηρεί τη σύσταση αγοράς της μετοχής ΟΤΕ, αναφέρει ότι οι εκλογές εμπεριέχουν ρίσκο για τη μετοχή. «Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα στις 16 Σεπτεμβρίου, συνιστά το μεγαλύτερο ρίσκο για τον ΟΤΕ», αναφέρει η αναλυτής της Merill Lynch, κ. Αργυρώ Παπαδοπούλου. Η ίδια αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου, επισημαίνοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση κερδίζει τις εκλογές αλλά η διαφορά (με το δεύτερο κόμμα) μειώνεται διαρκώς. «Μια επανεκλογή της σημερινής κυβέρνησης πιθανώς να υποστηρίζει τη συνέχιση της αναδιάρθρωσης της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας, την ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων real estate και την πιθανή εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote», αναφέρει η χθεσινή έκθεση με τίτλο «ΟΤΕ – Διατηρούμε αγορά, οι εκλογές ένα ρίσκο». Μάλιστα οι αναλυτές της M.L. προτείνουν στους μετόχους του ΟΤΕ να προστατευθούν από μια ενδεχόμενη πτώση, ποντάροντας μέσω παραγώγων. Συστήνουν την τοποθέτηση στο spread 23/21 ευρώ με ημερομηνία Οκτωβρίου 2007 και τοποθέτηση σε δικαίωμα πώλησης στα 26 ευρώ. Το κόστος της συναλλαγής ανέρχεται σε 0,365 ευρώ και αν η μετοχή πέσει κάτω από τα 21 ευρώ, ο επενδυτής θα έχει κερδίσει έως 2 ευρώ. Στην περίπτωση ανόδου οι κάτοχοι μετοχών καλύπτονται έως τα 26 ευρώ.

Ζητούν μεταρρυθμίσεις οι εμποροι

Η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων να αποτελέσει κεντρικό στόχο της νέας κυβέρνησης, ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, χαρακτηρίζοντάς τες βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση ενός Κράτους με κοινωνικοοικονομική συνοχή. Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς αναφέρει ότι η οικονομική και κοινωνική πολιτική «δεν είναι παροχές χωρίς αντίκρισμα» αλλά κυρίως παρεμβάσεις με σκοπό τη συνέπεια, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη μέσα από μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ωφελήσουν μεσοπρόθεσμα την πλειοψηφία των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών».

Ρόδος: αύξηση τουριστών 5%

Αύξηση κατά 5% παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου σε σχέση με πέρυσι όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε ανησυχία για τη διαρκώς μειούμενη σε διάρκεια χρόνου σεζόν, καθώς και την μείωση των αφίξεων από τις παραδοσιακές αγορές, σε αντίθεση με τις καλές προοπτικές που προδιαγράφονται από τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. Η Ενωση σε υπόμνημα προς το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ζητεί την κατάργηση του «σπατόσημου», στις νησιωτικές περιοχές κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο), καθώς θεωρεί ότι θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τους Τουριστικούς Οργανισμούς.

Καταγγελίες καταναλωτών

Σημαντικά αυξημένες ήταν το 2006 οι υποθέσεις και οι καταγγελίες που διαχειρίσθηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, βασικός στόχος του οποίου είναι να ενημερώνει τον καταναλωτή για τα δικαιώματά του όσον αφορά τις συναλλαγές εντός της E.E., αλλά και να συμβάλει στη διευθέτηση των διαφορών που προκύπτουν. Οπως γνωστοποίησε χθες ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου, οι καταγγελίες που διαχειρίσθηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας έφθασαν τις 677 το 2006 από 388 το 2005. «H συμβολή του πανευρωπαϊκού δικτύου στην ενημέρωση και παροχή βοήθειας προς του καταναλωτές, όταν πραγματοποιούν διασυνοριακές συναλλαγές εντός της E.E. είναι μέχρι σήμερα αμέριστη και ουσιαστική», δήλωσε σχετικά ο κ. Οικονόμου.

Λιγότερες ζημίες η Κλωνατέξ

Μείωσε τις ζημίες της στο εξάμηνο της φετινής χρήσης η Κλωνατέξ. Οπως επισημαίνει η εταιρεία με σχετική ανακοίνωσή της, οι ζημίες μετά φόρων είναι μειωμένες κατά 47,42%, ή 2,8 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2007 έναντι του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου. Στο ίδιο διάστημα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών εμφανίζεται μειωμένος κατά 17,3%, ή 6,69 εκατ. ευρώ, ενώ συναφή πορεία ακολουθεί και η καθαρή θέση της εταιρείας, μειούμενη κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος κατά 581.000 ευρώ, ή ποσοστό 10,68%. Η εταιρεία επισημαίνει περαιτέρω ότι στις 25/5/2007 απώλεσε τον έλεγχο της θυγατρικής Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, με τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής της, από 29,01% σε 15,95%, λόγω μετατροπής των μετατρέψιμων ομολογιών της EUROPEAN TEXTILES INVESTMENTS LTD σε μετοχές. Η τελευταία έτσι κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχος της πρώην θυγατρικής, με ποσοστό 30,13%. Λόγω του γεγονότος αυτού, η Κλωνατέξ ενοποίησε μόνο τα αποτελέσματα και τις ταμειακές ροές των θυγατρικών μέχρι 25/5/2007, σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο που η ενοποίηση αφορούσε ολόκληρη την περίοδο.

Επεκτείνεται η LeaseΡlan

Την περαιτέρω επέκτασή του στην ελληνική αγορά σχεδιάζει ο διεθνής όμιλος LeasePlan, η στρατηγική του οποίου επιτάσσει τη δυναμική του διείσδυση σε ξένες αγορές. H LeasePlan που ιδρύθηκε το 1963 στην Ολλανδία, δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης εταιρικών αυτοκινήτων και στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2003 η κατά 100% θυγατρική της LeasePlan Hellas. Εχει παρουσία σε 29 χώρες με 75.000 πελάτες, 6.000 εργαζομένους και διαχειρίζεται στόλο 1,25 εκατ. οχημάτων. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που διαθέτουν ή θέλουν να δημιουργήσουν εταιρικό στόλο.

Πρώτη στους servers η ΗΡ

Την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά servers (κατηγορία x86) και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους ανταγωνιστές της κατέχει η Hewlett-Packard, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας ερευνών IDC που αφορά το 2ο τρίμηνο του 2007. Η εταιρεία, επικαλούμενη στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, ανακοίνωσε ότι κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 42,9% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2007. Σημειώνει επίσης ότι κατέγραψε αύξηση κατά 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ξεπέρασε τον 2ο κατασκευαστή στη σχετική κατάταξη κατά 23 ποσοστιαίες μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή