Η «Ζήνων» αναμένει 29,2 εκατ. από αύξηση κεφαλαίου

Η «Ζήνων» αναμένει 29,2 εκατ. από αύξηση κεφαλαίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου (α.μ.κ.) προσανατολίζεται η Ζήνων Α.Ε. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην Α΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της (06.09.2007) αποφασίστηκε η αύξηση του μ.κ. με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 29,2 εκατ. ευρώ. Η αύξηση του μ.κ. θα γίνει με την καταβολή μετρητών, υπέρ των παλαιών μετόχων και σε αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 1 παλιά (2ν/1π). Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών έχει οριστεί στα 2,25 ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα κεφάλαια που θα αντληθούν από την εν λόγω α.μ.κ. θα χρησιμοποιηθούν για επενδυτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες σε τεχνολογίες για τη Ναυτιλία (14 εκατ. ευρώ), για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον χώρο της Διαχείρισης Αποβλήτων (12 εκατ. ευρώ), για κεφάλαιο κίνησης (3,2 εκατ. ευρώ). Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2007.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή διάθεσης μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των μετοχών της εταιρείας κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Σύμβουλος έκδοσης θα είναι η Τράπεζα Proton Bank. H υλοποίηση της α.μ.κ. θα πραγματοποιηθεί κατόπιν της εγκρίσεως των αρμοδίων εποπτικών αρχών, σύμφωνα με τον Νόμο και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή