Νέα ιδιωτική κλινική εντατικής θεραπείας στη Μαγνησία

Νέα ιδιωτική κλινική εντατικής θεραπείας στη Μαγνησία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κενό σε μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά και στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους της Μαγνησίας στοχεύει να καλύψει μια νέα ιδιωτική γενική κλινική, η οποία πρόκειται να δημιουργηθεί άμεσα.

Η νέα μονάδα θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα την επωνυμία «ΑΚΕΣΩ» και στην παρούσα φάση οι βασικοί της μέτοχοι βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την οριστικοποίηση του επενδυτικού και αναπτυξιακού πλάνου.

Πάντως, σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδιασμό, η νέα κλινική θα έχει 200 κλίνες, αν και η πρώτη άδεια η οποία έχει ήδη εγκριθεί προβλέπει περί τις 140 κλίνες. Οι υπόλοιπες θα προκύψουν από μεταστέγαση άλλης υπάρχουσας κλινικής και οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε ώριμο στάδιο.

Σύμφωνα με στέλεχος της «ΑΚΕΣΩ», ο λόγος που ελήφθη η απόφαση να δημιουργηθεί ένα νέο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Μαγνησία είναι ότι η τοπική αγορά έχει ανάγκη από ενοποιημένες κλινικές, οι οποίες να προσφέρουν όλες τις ιατρικές υπηρεσίες. Παράλληλα, εκτιμά ότι σύντομα θα επεκταθεί και στην περιοχή της Μαγνησίας η τάση συγκέντρωσης μεταξύ των ήδη υπαρχόντων υγιών ιδιωτικών θεραπευτηρίων, όπως συμβαίνει εδώ και δύο περίπου χρόνια στην Αττική.

Ηδη, πριν από ένα χρόνο έγινε η πρώτη συγχώνευση μεταξύ της Γενικής Κλινικής «Ιωάννου» και του Μαιευτηρίου «Κωνσταντινόπουλου», οι οποίες φέτος διανύουν την πρώτη κοινή χρήση, έχοντας συνολικά 105 κλίνες.

Οι δύο αυτές κλινικές θα συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της «ΑΚΕΣΩ», στο οποίο θα έχουν επίσης μερίδιο γιατροί και επιχειρηματίες.

Πιθανές περιοχές όπου θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο είναι της Νέας Ιωνίας Βόλου και Μάραθος, ωστόσο η τελική απόφαση, καθώς και το ακριβές ύψος της επένδυσης πρόκειται να οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στον νομό Μαγνησίας λειτουργούν σήμερα 10 ιδιωτικές κλινικές, με συνολικές κλίνες περίπου 600, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι αρκετά παλαιές, ενώ δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Πρόκειται για 1 ψυχιατρική με 150 κλίνες, 3 νευρολογικές, 3 γενικές κλίνες («Σκιαθίτης» με 25 κλίνες, «Ιωάννου» και «Ελπίς»), 1 μαιευτήριο 26 κλινών (το οποίο έχει συγχωνευθεί με την «Ιωάννου»), καθώς και 2 παθολογικές («Κολέτσου» και «Βουβαλούδη»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή